Zvezda i Partizan spuštaju zavjesu na dramatično finale ABA lige

Priredio: Dejan Marić
Zvezda i Partizan spuštaju zavjesu na dramatično finale ABA lige

BEOGRAD - Hoće li Crvena zvezda ustati iz nokdauna pretrpljenog u četvrtom meču finala ABA lige? Je li Partizan potrošio previše municije u sjajnoj predstavi u kojoj je najvećeg rivala deklasirao sa 28 razlike? Da li ćemo nakon majstorice pričati samo o košarci ili o novom navijačkom košmaru?

 Ovo su tri osnovna pitanja koja se postavljaju pred večerašnju petu, odlučujuću utakmicu finala ABA lige koja počinje u 20 časova.

Najljući protivnici stigli su do kraja puta. Pred njima je završnih 40 minuta velikog boja u kojem će ostaviti zadnji atom snage za pobjedu koja otvara vrata raja - donosi titulu, prevlast i vizu za Evroligu.

Zvezda će u finalu finala imati prednost domaćeg terena, s tim da će kapacitet “Pionira” biti donekle smanjen zbog ispada navijača nakon druge utakmice. Partizan je, s druge strane, u naletu i blistavo izdanje u duelu broj četiri će, bez sumnje, dati krila “crno-bijelima”.

Ako se uzme u obzir podatak da su dva tima ove sezone odigrala sedam duela i da su “crveno-bijeli” dobili četiri, jasno je da bi sitnice mogle odlučiti pobjednika vječitog derbija.

- Čitave sezone smo apostrofirali, ja najviše, značaj da kraj regularnog dijela završimo na prvom mjestu zbog potencijalnog petog meča i igranja pred domaćom publikom. Izvukli smo pouke iz prethodne utakmice s ciljem da dobijemo narednu - bio je decidan Dejan Radonjić, uz poziv navijačima da budu glasni i korektni.

Njegov kolega sa rivalske klupe Željko Obradović čestitao je svojoj četi što je stigla do završne bitke.

- Zaslužili smo da se vratimo u seriju i da imamo priliku da igramo odlučujući meč. Voleo bih da ekipa ima isti moral, želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od drugog duela serije. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji - zaključio je Žoc.

Vjetar u leđa

Nakon što su košarkaši Crvene zvezde doživjeli težak poraz u četvrtoj finalnoj bici, najvatreniji navijači su se spontano okupili ispred hale “Aleksandar Nikolić”. Uz pjesmu i bakljadu uputili su podršku igračima i dali im vjetar u leđa pred završni boj.

- Niko Zvezdo nema to što imaš ti! Hvala svima koji su došli da pruže podršku našim košarkašima pred jako bitnu utakmicu. Vidimo se u ponedeljak - poručili su iz kluba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana