Zvezda bolja od Efesa

GS
Foto: I. Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su sastav Anadolu Efesa sa 93:85, u posljednjem kolu Evrolige.

Efes je krenuo impresivnim šutem iz igre, neki bi rekli nerealnim, pa je za samo četiri minuta postigao 18 poena, a za nepunih sedam čak 27.

To je gostima u prvoj dionici bilo dovoljno da u jednom momentu stekne dvocifrenu prednost (27:16), a posle uvodnih 10 minuta je bilo 29:21.

Čim je stao njihov šut, odnosno, kada je Zvezda pojačala agresivnost u odbrani, došlo je do smanjenja razlike, a vrlo brzo i do izjednačenja.

Poenima uz faul Nikole Ivanovića Zvezda je čak povela sa 37:36, a na poluvremenu je bio potpuni rezultatski egal – 40:40.

Zvezda je drugo poluvrijeme otvorila odlično, serijom od 6:0, a vrlo brzo je trojkom Stefana Lazarevića krenula serija koju su nastavili Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić sve do sticanja +10 – 61:51.

Ali, Efes ne samo da se nije predavao, nego je ekspresno odgovorio serijom od 8:0, a onda i novom serijom od 6:0, te preokretom početkom četvrte deonice.

Zvezda je uzvratila i ušlo se u rezultatsku klackalicu koja je potrajala do samog kraja.

A onda je potez utakmice izveo Nikola Kalinić, fantastično istrčanom kontrom i zakucavanjem uz udarac u glavu od strane Moermana.

Potom je Kalinić oduzeo loptu za kasnije polaganje Voltersa i odlazak Zvezde na ključnih +5 na manje od minut pre kraja, prenoasi B92.

Kasnije je imao sreće da postigne koš u poslednjoj sekundi za konačnih i maksimalnih na ovom meču +8 – 93:85.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana