Zvanično: Srbija sa dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona

GS
Zvanično: Srbija sa dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona

BEOGRAD - Srbija će zadržati 11. poziciju na UEFA listi ali ipak neće imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona i u sezoni 2024-25. godina.

Razlog je činjenica da će mjesto u grupnoj fazi dobiti najbolji tim u ranijim sezonama a to je prema trenutnim rezultatima zagrebački Dinamo.

Fjorentina je uradila veliku stvar izbacivši Sivaspor, što je donijelo da Turska ne može da prestigne Srbiju koja će imati dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Šampion će krenuti iz plej-ofa za Ligu šampiona što znači da će u najgorem scenariju u grupnu fazu Lige Evrope.

Vicešampion će u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona što znači da on neće imati garantovanu grupu u bilo kom takmičenju, već će morati da preskoči barem jedno kolo u bilo kojim kvalifikacijama. A u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sačekaće ga drugoplasirani timovi iz Austrije, Turske, Švajcarske, Ukrajine i Češke.

Pobjednik Kupa ili treći na tabeli ići će u plej-of Lige Evrope što znači da će imati garantovanu barem grupnu fazu Lige konferencije .

Novina u odnosu na ovu sezonu je što će i treći ili četvrti na tabeli – u zavisnosti od osvajača Kupa – u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ne Ligu konferencije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana