ŽRK Borac po titulu ide sa domaćim snagama

Dejan Kondić
ŽRK Borac po titulu ide sa domaćim snagama

BANjALUKA - Rukometašice Borca skoro mjesec dana spremaju se za izazove koje im donosi predstojeća sezona. Odmah na startu čeka ih ispit koji će im biti najteži, finale Svesrpskog kupa protiv Crvene zvezde.

Nekako u sjeni dešavanja u vezi sa muškom sekcijom djevojke pod vođstvom novog kormilara, starog trenerskog vuka Nedžada Mašića, pregrmile su najteži dio priprema i već su odigrale jednu kontrolnu utakmicu protiv Krajine u Cazinu, u kojoj su slavile sa 39:23. Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu slabija za Jovanu Novaković i Dunju Jurkas, ali je jača za svoje djevojčice iz Borca 2, Anju Bajić, Tamaru Pejić, Saru Pavković i Kristinu Dević.

- Prethodnih nekoliko sedmica nismo htjeli puno da izlazimo u medije, jer smo htjeli da sva pažnja bude usmjerena na rukometaše. Žao nam je što se to dešava sa RK Borac, jer su oni vrh nekog ledenog brijega. E, sad, možete misliti kad je tako sa njima, kako je ostalim manjim klubovima. Što se nas tiče, dolazak Nedžada Mašića, trenera sa PRO licencom je prodrmao sve u klubu. Djevojke su preporođene. Mašić je pokazao da je majstor za pripremni period, vrhunski to radi, u šta su se djevojke mogle uvjeriti, a siguran sam da će i rezultati to potvrditi. Jurišaćemo na titulu. U Svesrpskom kupu ćemo pokušati da iznenadimo Zvezdu, koja je višestruko skuplja i jača ekipa na papiru, ali će to morati da pokaže na terenu. Želimo da one pehove koji su nam se dešavli dve godine protiv Jagodine, okrenemo u našu korist i konačno to naplatimo. U prilog tome ide i činjenica da smo sačuvali ekipu na okupu, što je veliki uspjeh. Dakle, stabilni smo kao klub i ovom prilikom zahvalio bih predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na pomoći, koji je, kao bivši sportista, i te kako imao razumijevanja za naše potrebe - u dahu je rekao Savić za “Glas Srpske”.

Banjalučanke već predstojećeg vikenda igraju na pripremnom turniru u Bihaću. Prvi rival je ekipa slovenačke Litije. Sedam dana kasnije “osice” očekuje još jedan turnir, ovaj put u Cazinu, gdje će takođe igrati protiv jedne slovenačke ekipe. Prvi meč u Premijer ligi, “crveno-plave” igraju 21. septembra protiv protiv Krivaje u Zavidovićima.

- Spremamo se za evropske izazove. Već 5. oktobra igramo u Metkoviću protiv ekipe Dalmatinke, zna se i termin, 19 časova. Revanš je 12. oktobra u “Boriku” od 17 časova. Nadamo se da ćemo iznenaditi rivala, iako dolazi iz jače lige, ali nema predaje - poručio je Savić.

Veselić

U Borcu su pored trenera Mašića stručni štab prve ekipe pojačali Sanjom Veselić. Ona je sa klupe Borca 2 prekomandovana u Mašićevog prvog pomoćnika.

- Sanja je budućnost kluba. Pored igračica dosta ulažemo u struku. Ona je skoro postala EHF trener treće kategorije. To je najviša trenerska kategorija koja se može steći u BiH - rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana