ŽRK Borac dočekuje Crvenu zvezdu u prijateljskom meču: Beograđanke uvertira za Evropu

Dejan Kondić
ŽRK Borac dočekuje Crvenu zvezdu u prijateljskom meču: Beograđanke uvertira za Evropu

BEOGRAD - Ženski rukometni klub Borac kompletirao je tim. “Osice” se spremaju, najprije za evropske izazove protiv slovačke Juvente, a potom i za obaveze na domaćim frontovima, u šampionatu, te kupovima Srpske i BiH. Svojevrsna generalka dosad urađenog biće duel protiv Crvene zvezde večeras od 19 časova u “Boriku”.

Borčeva publika će protiv “crveno-bijelih” imati priliku da vidi najveće pojačanje kluba u minulom prelaznom roku, golmana Darjanu Vukliš, koja se nakon dvije godine vratila među “crveno-plave”, te Azru Letić, pristiglu iz Izviđača, odnosno Jovanu Babić, akviziciju iz Mire, uz prvo pojačanje Emu Majkić. Već predstojećeg vikenda “osice” putuju na turnir u Donji Vakuf, gdje će pored Borca i domaće Sloge učestvovati Izviđač i Ilidža. Takođe, Banjalučanke će 23. i 24. septembra obje utakmice EHF kupa protiv Juvente igrati u Slovačkoj.

- Morali smo da prihvatimo da dvomeč igramo na strani. Uvijek sam bio protiv toga, ali ove godine smo bili prinuđeni. Oni su prihvatili naše finansijske uslove. Oni će snositi sve troškove, a to je za klub ušteda od nekih 20.000 maraka. Prva utakmica igra se u subotu, 23. septembra, u 16 časova, a druga dan kasnije od 11.30, nakon čega se vraćamo u Banjaluku. Hoću da kažem i ovo, nadam se da će uskoro dvorana na Laušu biti stavljena u upotrebu, jer je malo termina za treninge, prevashodno. I cilj je titula u novoj sezoni, da se zna - rekao je direktor ŽRK Borac Darko Savić.

Kapitensku traku u predstojećoj sezoni nosiće Helena Ćurić kojoj će ovo biti peta godina među “osicama”.

- Čast je, ali isto tako i velika obaveza da stojite ispred tima i zahvalila bih ekipi što je meni povjerila traku. Takođe, nadamo se dobroj igri protiv Crvene zvezde, mi ćemo se potruditi da im što bolje pariramo - rekla je Ćurićeva.

Težak period je iza Lane Lončar, koja se oporavila od povrede koljena.

- Iza mene je težak period, propustila sam skoro čitave dvije sezone. Sad sam potpuno fokusirana na novu sezonu. Nastojim da svaki trening i utakmicu iskoristim da se uigram sa ekipom i da se vratim u ritam koji me je krasio prije povrede. Nadam se da će me ove godine poslužiti sreća - istakla je Lončareva.

I u sljedećoj sezoni važan šraf u timu biće sjajni bek Milana Railić.

- Pripreme su protekle odlično, nadamo se uspješnoj sezoni - poručila je Railićeva.

Sezonske karte

Ženski i muški rukometni klub Borac pokrenuli su ovog ljeta prodaju zajedničke sezonske karte koja važi za sve mečeve.

- Godišnja ulaznica košta 99 maraka, a uz nju svaki kupac dobije dres sa brojem koji izabere. Želimo da stvorimo jedan širi sloj navijača koji bi redovno dolazili na utakmice RK Borac i ŽRK Borac. Što se tiče brendiranja, imaćemo iste dresove sa različitim reklamama i na taj način želimo svima da pokažemo da smo ponosni na tu saradnju između dva kluba - rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana