Zoran Kašćelan, trener košarkaša Borca: Malo drugačija priča

Milan Zubović
Zoran Kašćelan, trener košarkaša Borca: Malo drugačija priča

BANjALUKA - Godišnji odmori u Košarkaškom klubu Borac polako se privode kraju i trener Zoran Kašćelan zajedno sa upravom radi na sklapanju ekipe za narednu sezonu.

Tim iz Banjaluke za sada nikoga nije doveo u svoje redove, jer su pregovori u toku pa bi prvi potpisi trebalo da budu tek iduće sedmice. Poznato je da će iz prošle sezone ostati Nemanja Reljić, Srđan Gavrić, Boris Dragojević, Amsal Delalić i Vuk Bošković. Dijante Boldvin je već potpisao za Zadar, a ugovor je istekao i drugom Amerikancu Džošui Kaningemu te nekolicini igrača iz Srbije. Kosti Kondiću je istekla pozajmica pa se vratio u Igokeu.

- Seniorski pogon počinje da radi 15. avgusta, do kada bi trebalo da kompletiramo tim. Trenutno pregovaramo sa nekolicinom igrača čija imena nažalost ne smijem da otkrivam. Akcenat ćemo staviti na razvoj mlađih momaka iz našeg juniorskog pogona. Ti mlađi momci počeće da rade 1. avgusta i zatim se priključuju seniorima, kada ćemo početi sa jačim radom i jasnijom podjelom uloga u timu - naglasio je Kašćelan.

Borac će iduće sezone ponovo igrati na dva fronta - Ligi BiH i Drugoj ABA ligi, za šta se čeka zvanična potvrda rukovodstva regionalnog takmičenja, što bi bila treća godina zaredom. O ciljevima nije želio mnogo da govori dok ne bude popunjen roster.

- O ambicijama ćemo govoriti kada formiramo ekipu i procijenimo njene realne domete. Priča će biti malo drugačija u odnosu na prošlu godinu i ugrubo znam šta će nam biti ciljevi, ali dok se sa upravom definitivno ne dogovorim, neću mnogo da pričam o tome - istakao je Kašćelan.

Već sada je jasno da je najkritičnija pozicija plejmejkera, jer je pored Boldvina otišao i kapiten Draško Knežević, koji se preselio u slovačke Levice.

- Odlazak Kneževića je važna stvar za ekipu. Imali smo želju da on ostane, ali je dobio ponudu koju nije mogao da odbije pa mu želimo svu sreću svijeta. Njegov odlazak veliki je hendikep za tim, jer je on bio jedan od simbola kluba. Teško ćemo nadomjestiti domaćeg igrača, koji je bio nosilac igre, a ta pozicija je svakako deficitarna, jer smo sada ostali samo sa Dragojevićem - rekao je Kašćelan.

Liga za prvaka

Zoran Kašćelan preuzeo je trenersku palicu od Dragana Nikolića početkom aprila, nakon što je Borac doživio poraz u polufinalu plej-ofa Druge ABA lige od Zlatibora. Mladi stručnjak iz Crne Gore je ranije vodio Lovćen, Podgoricu i Sparse, a sa banjalučkim timom stigao je do petog mjesta u Ligi šest za prvaka BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana