ŽOK Gacko igra meč CEV kupa: Ne bježimo od uloge favorita

D. D.
ŽOK Gacko igra meč CEV kupa: Ne bježimo od uloge favorita

TREBINjE - Odbojkašice Gacka nastavljaju takmičenje u CEV kupu. Rival u šesnaestini finala ovog takmičenja (18 časova) biće hrvatski predstavnik Kelteks iz Karlovca.

Gačanke su na startu sezone igrale kvalifikacije za Ligu šampiona gdje su doživjele tri poraza, ali su stekle veliko iskustvo u tim mečevima. U prvenstvu BiH imaju maksimalan učinak i sa puno optimizma dočekuju naredne duele.

Trener Saša Slijepčević ističe da je ovo takmičenje po mjeri šampiona BiH i da su u pravoj formi nakon zgusnutog rasporeda u oktobru gdje su odigrale 10 mečeva.

- Upoznali smo se sa rivalom, ekipom Kelteksa. Dobili smo snimke njihovih mečeva i smatram da uz dobar pristup možemo da budemo optimisti i da izborimo plasman u osminu finala. Ono što me raduje je naša dobra forma, napredujemo od početka sezone i za nas je ovo najvažnija utakmica. Mislim da imamo kvalitetan tim koji može da se nosi sa svima u regionu. Iskusnija smo ekipa od Karlovca i mislim da imamo veće šanse za prolazak. Oni su nam dali ulogu favorita, a toga se ne plašimo. Imamo dovoljno iskustva da to potvrdimo i na parketu - istakao je trener.

Gacko je u Zagrebu na kvalifikacionom turniru Lige šampiona doživjelo tri poraza, ali i pokazalo da može da se nosi sa ekipama koje žele da igraju elitno takmičenje.

- To je nivo više u odnosu na našu ligu, ali smo se dobro pokazali u svim duelima. I protiv belgijskog Asteriksa smo mogli da osvojimo set, imali smo veliko vođstvo. Za nas je to bilo veliko iskustvo, igrali smo protiv timova koji su već dugo u borbi za elitu. Upravo taj kontinuitet na visokom nivou je potreban kako bi igrali elitno takmičenje - poručio je Slijepčević.

Meč Gacko - Kelteks se igra u Gradu sunca u Trebinju (18 časova), a ulaz je slobodan pa iz uprave kluba pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu i da podrže hercegovačke odbojkašice. Veliku podršku imaće iz Gacka gdje je organizovan prevoz na utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana