ŽOK Gacko domaćin veoma kvalitetnim ekipama: Turnir priprema za Ligu šampiona

Darko Dragičević
ŽOK Gacko domaćin veoma kvalitetnim ekipama: Turnir priprema za Ligu šampiona

GACKO – Šampion BiH Ženski odbojkaški klub Gacko naredna dva dana biće domaćin veoma jakog turnira koji će dobro doći ekipi da vidi u kakvom je trenutno stanju.

Gačanke su prošlog vikenda osvojile turnir u Baru gdje su imale prve provjere u novoj sezoni, a trener Saša Slijepčević bio je u prilici da na djelu vidi i novajlije Jelenu Stanimirović koja je proglašena za igračicu turnira te Helenu Popović.

- Za našu ekipu to su bile prve provjere u novoj sezoni tako da možemo biti zadovoljni. Vidjeli smo naše nedostatke, ali i dobre strane u igri. Sigurno je da imamo još dosta prostora za napredak i to je ono što nas raduje – istakao je trener Slijepčević.

Gacko će danas i sutra biti domaćin novog turnira koji počinje u 17 časova utakmicom Luka Bar - Herceg Novi, dok od 19 igraju Gacko i Marina. Preostali mečevi su u subotu. U 10 časova igraju Gacko – Luka Bar, a zatim od 12 Herceg Novi – Marina. U 18 časova je meč Marina - Luka Bar, a turnir u 20 časova zatvaraju Gacko i Herceg Novi.

- Biće ovo za nijansu kvalitetniji turnir u odnosu na Bar, jer će na njemu učestvovati šampion Crne Gore Herceg Novi koji ima tim koji je napravljen za iskorak u Evropi sa osam internacionalaca. To je ujedno naš protivnik na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Zagrebu, tako da ćemo moći da se upoznamo sa njima - dodao je Slijepčević.

Upravo će za djevojke nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona biti ispunjenje sna. U klubu polako prikupljaju informacije o rivalima iako su trenutno najviše koncentrisani upravo na pripreme kako bi one prošle bez problema.

- Herceg Novi ćemo vidjeti na turniru oni su se baš pojačali. Belgijski Asteriks je igrao prošle sezone protiv njih u Čelendž kupu tako da imamo određene informacije, dok nam je trenutno Mladost Zagreb nepoznanica. Ali ima vremena. Naš glavni cilj trenutno je da se što bolje spremimo za novu sezonu i da dižemo formu - rekao je trener hercegovačkog tima.

Ove sezone svi će željeti da skinu Gačanke sa trona. Nekoliko ekipa je već najavilo napad na titulu šampiona.

- To je svakako sportski i nema ljutnje. Njihov cilj je da nas skinu sa trona, a naš je da ponovimo uspjeh i da u ovoj sezoni pokušamo da osvojimo kupove Republike Srpske i BiH koje nismo uspjeli prošle sezone. Trudićemo se da ostvarimo svoje ciljeve kao i naši rivali, a vidjećemo na parketu ko će biti bolji i spremniji - izjavio je na kraju trener šampionki.

Ne žure sa pojačanjima

Trener Slijepčević ističe da je moguće da se ekipa još pojača.

-  Trenutno ovo je naš tim. Moguće je da eventualno pokušamo da dovedemo još jedno ili dva pojačanja, ali ne žurimo. Ako pronađemo adekvatno rješenje, onda ćemo da reagujemo, a zasad nastavljamo sa postojećim igračkim kadrom – naveo je stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana