Zlato mladim šahistima iz Trebinja

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- Mladi šahisti iz Trebinja pobjednici su međunarodnog turnira "Putevi prijateljstva" održanog na internetu koji je Šahovski savez Republike Srpske organizovao sa saradnicima iz Rusije povodom 9. januara - Dana Republike i Božića.

Turnir je okupio rekordnih 30 ekipa i 173 takmičara iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Rusije, saopšteno je iz Šahovskog saveza Republike Srpske.

Nakon devet odigranih kola sjajan ekipni rezultat ostvarili su mladi šahisti iz Trebinja koji su zauzeli prvo mjesto sa ukupno 27,5 osvojenih poena /zbir četiri najbolja pojedinačna rezultata/, dok su šahisti banjalučkog "Gambita" osvojili peto mjesto.

Drugo i treće mjesto pripalo je šahovskim ekipama iz Rusije.

Među prvih 10 su šahovski klubovi "Sveti Georgije" iz Bijeljine koji je osvojio šesto mjesto i "Aljehin" iz Pančeva kojem je pripalo osmo mjesto.

Zlatnu medalju Trebinju su donijeli Jovan Ćorović, Slađan Kujačić, Dragan Bulajić i Tadej Perišić.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je otišlo u ruke jedinom takmičaru sa svih devet pobjeda Jovanu Ćoroviću, drugo mjesto takođe je otišlo u Trebinje Slađanu Kujačiću sa osam poena, a treći je bio Vuk Kanački iz Pančeva, naveli su iz Šahovskog saveza Srpske.

Turnir se tradicionalno održava u okviru sporazuma o saradnji u oblasti šahovskog obrazovanja između Šahovskog saveza Republike Srpske i Srednje škole za opšte obrazovanje broj pet iz ruskog grada Jugorsk.

Na međunarodnom turniru "Putevi prijateljstva", koji se treći put održava povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, nastupila su djeca uzrasta do 17 godina, a takmičari su imali na raspolaganju pet minuta po igraču za razmišljanje uz tri sekunde dodatka.

Turnir je organizovan na internet platformi play.chessking.com, a o regularnosti meča brinuli su administracija portala i žiri koji su činili glavni sudija Jevgenij Veniaminovič i FIDE sudija Nemanja Šipka.

Potpisani sporazum i dogovorene aktivnosti, kako navode iz Šahovskog saveza Republike Srpske, realizuju se uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana