"Zlatni" selektor ostaje na klupi Srbije: Stevanović vodi vaterpoliste do OI 2028.

B92
"Zlatni" selektor ostaje na klupi Srbije: Stevanović vodi vaterpoliste do OI 2028.

BEOGRAD - Uroš Stevanović, koji je sa vaterpolo reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, nastaviće rad na selektorskom mjestu u naredne četiri godine.

Tačnije zaključno sa takmičenjem u Los Anđelesu 2028. godine.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić nije krio zadovoljstvo dogovorenim.

"Stevanović je prvi ugovor sa savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje", rekao je Jelenić.

Sam Stevanović je poručio kako njegova želja nije bila sporna.

"Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje, rekao je on"

Podsjećamo, Uroš Stevanović je poslije ostavke selektora Dejana Savića preuzeo reprezentaciju u oktobru 2022. Na prvom velikom takmičenju, SP u Fukuoki, reprezentacija je osvojila četvrto mjesto. U ovoj godini, na prvenstvu Evrope u Zagrebu Srbija je bila sedma, na svjetskom prvenstvu u Dohi šesta.

To ga nije pokolebalo. Napornim pripremama, pozivima Ćuku i Dedoviću, angažovanjem psihologa u sportu Andrije Gerića, stvaranjem potrebne hemije i vrhunske atmosfere uspio je da sa ekipom napravi istorijski rezultat na najvećem sportskom takmičenju i okiti se zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana