ŽKK Orlovi spremno dočekuje početak priprema: Osvježen tim sličnih ambicija

Milan Zubović
ŽKK Orlovi spremno dočekuje početak priprema: Osvježen tim sličnih ambicija

BANjALUKA - Sa rekonstruisanim sastavom Orlovi će započeti novu sezonu u kojoj ih očekuju nastupi u Ligi BiH kao i NjABA ligi te kupovima Republike Srpske odnosno BiH.

Ekipu će sa klupe i dalje voditi Dragana Svitlica kojoj je ovo četvrta trenerska sezona, a još definitivno nije prelomila da li će i dalje biti igrač. Sve će zavisiti od trenutnog stanja ekipe, odnosno momentuma u kojem se budu igračice nalazile.

- Ne smijem podvući liniju i reći da ću se baviti samo trenerskim poslom jer sam to do sada izjavila nekoliko puta pa onda zaigrala. Iskreno vjerujem da ekipa neće upasti u teške trenutke i da će na parketu izgurati bez mene - istakla je Svitlica malo kroz šalu, a više kroz zbilju.

Novi tim još nije kompletiran, ali se konture već naziru. Iz prošle sezone ostale su Gorana Kondić, Tijana Šipka, Marina Ristić, Marija Vulić, Jana i Hana Predojević, Sonja Devura, Marija Damjanović, dok su stigle Sanja Radulović, Danijela Mitrović i Jelena Tadić.

- Angažovali smo tri nove igračice koje će donijeti novu energiju jer je ekipi bilo potrebno osvježenje, a bilo je evidentno da je prošli tim dao sve od sebe pa je došlo do manjeg zasićenja. U pitanju je sasvim drugačiji profil košarkašica u odnosu na one koje su do sada bile članice našeg kluba. Odlučili smo se na podmlađivanje ekipe pa će djevojke dobiti priliku da se pokažu na velikoj sceni i vidjećemo dokle će dogurati. Vjerujemo da ćemo nastaviti kvalitetnu priču koju smo započeli prije nekoliko godina - naglasila je Svitlica.

Početak priprema planiran je za 27. avgust, dok će već 2. i 3. septembra nastupiti na turniru u Mostaru sa Zrinjskim, Plamenom i Ragusom. Zatim će biti domaćini turnira “Aco-Prle-Milenko” pa će putovati na turnir u Požegu.

- Biće to dobra prilika da odmah na početku priprema vidimo u kojem smjeru idemo, šta da popravljamo i kako da se uklapamo dok  bi naredna dva turnira trebalo bi da daju jasniju sliku koliko smo napredovali. U planu nam je da dovedemo još dvije košarkašice koje pokrivaju pozicije centra, odnosno krila i krilnog centra - kazala je Svitlica.

Ambicije

Sjajnim partijama prošle sezone Orlovi su stigli do trećeg mjesta u WABA ligi kupova Republike Srpske i BiH dok su ostali bez titule nakon poraza u majstorici finala plej-ofa Lige BiH. Samim tim očekivanja su velika i u narednoj sezoni.

- Očekivanja su slična kao i prošle sezone, a to je da što dalje doguramo u regionalnom takmičenju te napadnemo šampionsku titulu u BiH. Pred nama je dug put koji zahtijeva mnogo rada, truda, discipline i vjere u uspjeh. To je jedino što mogu da obećam i ako to ispunimo, rezultati će doći - rekla je Svitlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana