Žikica Milosavljević pomoćnik selektora rukometaša Srbije za “Glas Srpske”: Đerona iz izolacije nadgleda treninge

Siniša Kotaraš
Žikica Milosavljević pomoćnik selektora rukometaša Srbije za “Glas Srpske”: Đerona iz izolacije nadgleda treninge

STARA PAZOVA - Čak šest članova rukometne reprezentacije Srbije bilo je pozitivno na posljednjem testiranju na virus korona što je znatno poremetilo sve planove “orlova” u finišu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se od 13. do 30. januara održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Najveći problem predstavlja činjenica da je među njima i selektor Toni Đerona pa je rad sa igračima preuzeo njegov prvi pomoćnik Žikica Milosavljević. Osim španskog stručnjaka, pozitivan test zabilježen je kod Vladimira Cupare i Bogdana Radivojevića, te članova stručnog štaba, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić. Svi oni su u dobrom opštem stanju, ali se nalaze u izolaciju.

Drugi problem “orlovima” predstavljaće podatak da su otkazane obje kontrolne utakmice sa selekcijom Njemačke pa će, po svemu sudeći, otvaranje prvenstva i meč sa Ukrajinom 13. januara dočekati bez ijedne provjere.

- Otkazali smo susrete sa Nemcima jer nismo želeli da preuzimamo bilo kakav rizik. Sada se postavlja veliko pitanje da li ćemo do početka šampionata uopšte imati neku proveru. Istina, postoji minimalna šansa da odigramo jedan susret sa Mađarima koji su u sličnoj situaciji i, takođe, nemaju rivala, ali smo sada svi u strahu da se sve to ne bi dodatno zakomplikovalo - rekao je Milosavljević za “Glas Srpske”.

On je istakao kako se sve radi po planu selektora Đerone koji, iako je u izolaciji, pažljivo nadgleda sve aktivnosti.

- Komunikacija s njim ide uglavnom preko mene. Razgovaramo na određenoj distanci ili putem video-poziva, on mi objasni šta želi da se radi, pripremi kompletan trening i ja to prezentujem igračima. Moram da pohvalim reprezentativce koji su na jedan krajnje ozbiljan način shvatili ovu situaciju i u potpunosti se ponašaju u skladu s pravilima. Inače, Toni je smešten u jednu sobu koja je odmah iznad terena i ima odličan pogled na sve što se dole dešava. Uz to, snima se svaki trening, a on odmah po završetku dobije snimak i ima mogućnost za kompletnu analizu - otkrio je Milosavljević.

Obavezna testiranja

Prvi trener Srbije Žikica Milosavljević rekao je kako RS Srbije ima obavezu da prije odlaska u Mađarsku obavi najmanje tri testiranja.

- Tako je propisano od strane EHF i već u četvrtak uradićemo prvi od ta tri obavezna testa. Nadamo se da bi tada neko od njih šestorice mogao da bude negativan. Inače, po našem zakonu minimalna izolacija traje sedam dana i verujem da ćemo u Mađarsku otići kompletni - istakao je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana