Željko Šukić, posljednje pojačanje Rukometnog kluba Leotar: Nigdje nisam bolje primljen

Darko Dragičević
Željko Šukić, posljednje pojačanje Rukometnog kluba Leotar: Nigdje nisam bolje primljen

TREBINjE - Rukometni klub Leotar doveo je tri nova igrača za nastavak šampionata BiH. Uz povratnika Igora Grka, novi rukometaši trebinjskog kluba su Željko Šukić i Nikola Jovanović.

U Trebinju dosta očekuju od novih bekova koji treba da pomognu da klub ostvari svoje ambicije. Posljednje pojačanje Željko Šukić ističe da se već privikao na novi klub.

- Zaista nigde nisam bolje dočekan nego u Trebinju. Sjajan prijem od ljudi iz kluba, saigrača, tako da sam veoma zadovoljan. Grad je prelep, brzo sam se snašao i adaptirao i u potpunosti sam posvećen obavezama - istakao je lijevi bek.

Šukić je u Leotar došao iz Izraela, gdje je igrao za Makabi Tel Aviv i bio saigrač nekadašnjeg golmana Luke Radovića. Tokom karijere je bio i najbolji strijelac prvenstva Srbije, a ima i bogato međunarodno iskustvo.

- Odigrao sam dva zaostala meča u decembru za Makabi, odradio svoje obaveze i postigao dogovor o raskidu saradnje. Nakon toga se javio Leotar i brzo smo se dogovorili o saradnji. Znao sam dosta o trebinjskom klubu upravo kroz razgovore s Lukom Radovićem. On je imao samo reči pohvala za klub i odlučio sam da prihvatim ponudu i pomognem Leotaru u narednom periodu da ostvari što bolje rezultate - poručio je novi član trebinjskog kluba.

O samoj ligi BiH je znao dosta jer je pratio povremeno.

- Znam da su Borac i Izviđač ekipe koje su gotovo uvek u vrhu, osim prošle sezone, kada su Banjalučani podbacili. Svako gostovanje je teško, ima tu ekipa koja su veoma dobre, tako da smo ovaj period iskoristili da se što bolje spremimo. Sad nam sledi ono za što smo se spremali, a to je start lige u kojoj Leotar želi da popravi svoj položaj. Želja svih u klubu je da se opet izbori plasman u Evropu. Znam da su u jesenjem delu imali puno utakmica i da će im u nastavku ipak biti lakše. Svi ćemo, naravno, dati svoj maksimum kako bismo uspeli u tom cilju i da se i naredne sezone igra Evropa u Trebinju - rekao je Šukić.

Zanimljivo je da ga je novi saigrač u Leotaru Nikola Jovanović naslijedio u slovenačkoj Dobovi.

- Jeste, došao je nakon mene i ostavio dobar utisak. Sad se nadam da ćemo imati uspešnu saradnju u Leotaru i da ćemo pomoći klubu da ostvari zacrtane ambicije - dodao je na kraju Šukić.

Derbi

Leotar će drugi dio šampionata otvoriti derbijem protiv Borca (subota, 19 časova) uz besplatan ulaz. U ovom kolu još se sastaju: Sloga - Konjuh (18 časova), Goražde - Maglaj (19 časova) i Čapljina - Hercegovina (19 časova). Odgođeni su mečevi Izviđač - Vogošća, Sloboda - Krivaja, dok je slobodna Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana