Završni turnir košarkaškog Kupa BiH: Igokea traži izlaz iz krize

Milan Zubović
Završni turnir košarkaškog Kupa BiH: Igokea traži izlaz iz krize

SARAJEVO - Osokoljeni osvajanjem Kupa Republike Srpske košarkaši Borca pokušaće da se domognu finala Kupa BiH Mirza Delibašić, ali će naspram sebe imati najtežeg mogućeg rivala i branioca trofeja Igokeu.

Njihov polufinalni obračun zakazan je za subotu od 17 časova u Sarajevu gdje će Bosna biti domaćin završnog turnira i u drugom polufinalu od 20 sati igrati protiv Širokog. Ekipi iz Aleksandrovca ne cvjetaju ruže u posljednje vrijeme jer devet utakmica ABA lige ne znaju za pobjedu pa su dospjeli u opasnu zonu. Eventualna odbrana trofeja popravila bi im narušeno samopouzdanje pred odlučujuće mečeve na regionalnom planu.

- Ambicije su uvek najviše i idemo u Sarajevo da odbranimo trofej. Fokusirani smo samo na polufinale s Borcem kojeg mnogo poštujemo. Prema nekom našem mišljenju dobili smo najtežeg mogućeg rivala u polufinalu, tako da maksimalno motivisani i s jasnim ciljem pristupamo ovom meču. Svaki trofej je lep i značajan tako da moji saigrači i ja imamo mnogo motiva da ponovimo uspeh od prošle godine. Nalazimo se u rezultatskoj krizi, ali vreme je da se preseče i krene pravim putem - rekao je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Košarkaši Borca nisu imali mnogo odmora nakon osvajanja Kupa Srpske. Nakon teškog ispita u finalu protiv Budućnosti sada ih čeka još teži protiv Igokee.

- Radujemo se tom meču, biće to šansa za sve nas, ne samo za mlade igrače da vidimo gdje smo i u odnosu na kvalitetne protivnike. Oni su veoma snažan rival, igraju ABA ligu i imaju iskusnih košarkaša. Na drugoj strani je naš tim koji ima mnogo talenta i za nas će ovo da bude veliko iskustvo i nadamo se da ćemo se prikazati u što boljem svjetlu - rekao je član “crveno-plavog” tima Martin Džeron.

Amerikanac je u srijedu osvojio prvi trofej u kup takmičenjima.

- U prošlim klubovima sam bio šampion, ali ovo mi je prvi trofej u kupu i drago mi je što smo ga osvojili. Imamo odličnu atmosferu u ekipi i bili smo veoma motivisani da dođemo do pehara. Bilo je oscilacija tokom meča, a onda smo proradili u ključnom periodu. Trener nam često kaže da napad dobija utakmice, a odbrana donosi trofej - dodao je Martin.

Finale je u nedjelju od 17 časova.

Bratski duel

Dva brata Nikola i Dušan Tanasković naći će se jedan naspram drugoga u polufinalu. Nikola je član Igokee, a prije dvije sezone igrao je za Borac kao pozajmljen igrač. Njegov mlađi brat brani boje Banjalučana kao pozajmljen igrač aleksandrovačke ekipe u koju je stigao prošlog ljeta i nedugo zatim poslat na kaljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana