Završeno balkansko prvenstvo u biatlonu

Srna
Završeno balkansko prvenstvo u biatlonu

JAHORINA - Proglašenjem pobjednika i dodjelom medalja za četiri kategorije završen je “Balkan kup” u biatlonu, koji je održan na Nordijskom ski-centru “Dvorišta” na Jahorini uz učešće oko 100 takmičara.

U muškoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je reprezentativac BiH Stefan Lopatić, a drugo i treće mjesto pripalo je Pavlu Korinoskom i Velku Lazanoskom iz Sjeverne Makedonije.

Prvo mjesto u kategoriji juniora pripalo je Aleksi Vukoviću iz BiH, drugo Valentinu Karabadjakovu iz Bugarske, dok je treće osvojio Uroš Lalović iz BiH.

U kategoriji mladića /youth men/ prvo mjesto osvojio je Cvetan Danadjiev, drugo Georgi Djorgov i treće Georgi Naumov, svi iz Bugarske.

U ženskoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je reprezentativac BiH Anastazija Vojnović.

U kategoriji mlade /youth/ žene prvo mjesto pripalo je Veri Čolakovoj iz Bugarske, drugo Raji Adjamovoj  iz Bugarske, te treće Emi Sobal iz Hrvatske.

Iz Smučarskog kluba “Romanija” sa Pala saopšteno je da su se takmičari na odlično pripremljenoj stazi borili za najviša odličja, a po izjavama učesnika svi su prezadovoljni organizacijom i domaćinskim prijemom gostiju.

“Svoje utiske nisu krili ni predstavnici reprezentacija koji su iskazali sve pohvale organizatoru i za lokalitet Pale-Dvorišta. Na takmičenju u četiri kategorije učestvovalo je oko 100 takmičara iz zemalja Balkana”, navodi se u saopštenju.

“Balkan kup” održan je uz podršku institucija Republike Srpske, kao i resornog ministarstva sporta, te dobilo najbolje ocjene od Tehničkog posmatrača kojeg je delegirala Međunarodna biatlon unija /IBU/.

Zbog loših vremenskih uslova drugi dan takmičenja na “Balkan kupu” u biatlonu je otkazan.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana