Završen turnir šampiona “Doboj 2024”: “Orlovi” iznad Zagreba

Dejan Kondić
Završen turnir šampiona “Doboj 2024”: “Orlovi” iznad Zagreba

DOBOJ - Prošle godine došli su na korak do pehara, ali su zato ove osvojili Doboj. Rukometaši Al Ahlija iz Egipta pobjednici su 55. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2024”. “Orlovi” su u finalu nadigrali Zagreb sa 33:30.

Ovo je drugi trofej za ekipu iz Kaira u posljednje tri godine. Zagrepčani jesu bolje ušli u utakmicu, ali su se Egipćani kasnije razigrali. Ipak prvak Hrvatske je na odmor otišao sa golom prednosti. Međutim, u drugom dijelu Al Ahli je preokrenuo sve u svoju korist i došao do sigurnog trijumfa. Ahmed Adel je predvodio pobjednički sastav sa devet postignutih golova, dok su Mohsen Ramadan i Abdul Rahman Ali postigli po pet pogodaka. U redovima poraženog tima, Rus Timur Dibirov dao je devet golova, a srpski reprezentativac, Dubičanin Miloš Kos dodao je pet pogodaka. Na poluvremenu finalnog susreta publika je pozdravila generaciju Jugoslavije, predvođenu Draganom Škrbićem, koja je 1999. godine osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Upravo je legendarni pivotmen “plavih” i zatvorio ovogodišnju dobojsku svetkovinu.

- Sve čestitke organizatorima i dobojskoj publici. Svi zajedno uživali smo u Doboju i jedva čekamo sledeći turnir - poručio je Škrbić.

Treće mjesto zauzela je ekipa Bešiktaša, koja je trijumfovala nad Tatabanjom rezultatom 37:33. Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je sedam ekipa, od osam predviđenih, pošto je Vesprem iz Mađarske otkazao učešće zbog virusa u ekipi. Na turniru su još nastupili Pelister iz Bitolja, beogradska Crvena zvezda te domaćin Sloga. Što se individualnih priznanja tiče izabrani su članovi idealne sedmorke.

Za najboljeg golmana turnira izabran je Marton Šekelji iz Tatabanje. Najbolje lijevo krilo je Zagrebov Timur Dibirov, a i najbolji lijevi bek je iz redova hrvatskog šampiona, Zvonimir Srna (Zagreb). Pobjednički sastav dao je najboljeg srednjeg beka Ahmeda Kairija, najboljeg desnog beka Ousama Hosnija te najbolje desno krilo Omara Kaleda i najboljeg pivota Ahmeda Adela.

Generacija '84

Prije početka finalne utakmice na teren su izašli rukometaši Sloge, igrači iz generacije koji su 1984. godine igrali finale Kupa pobjednika kupova protiv slavne Barselone. Tačno je 40 godina od najvećeg uspjeha u istoriji Dobojlija. Publika ih je pozdravila velikim aplauzima i ovacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana