Završen prvi rukometni kamp “Branko Janković”: Želja da postane tradicionalan

Darko Dragičević
Završen prvi rukometni kamp “Branko Janković”: Želja da postane tradicionalan

BANjALUKA - Prvi rukometni kamp “Branko Janković” u potpunosti je ispunio očekivanja. Vrhunski treneri, sjajni uslovi i kvalitetni treninzi oduševili su 50 mališana koji su boravili u gradu na Vrbasu i koji se puni lijepih uspomena vraćaju u svoje klubove.

Stefan Janković kampom želi da sačuva uspomenu na djeda Branka Jankovića. Pod njegovim vođstvom stasali su brojni asovi, a tokom života objavio je brojne publikacije posvećene rukometu.

- Ovo je nešto najmanje što sam mogao da uradim djedu u čast. Njegova djela je nemoguće dostići, postavio je osnove jugoslovenskog rukometa. Ono što ga je najviše zanimalo bio je predan i temeljan rad sa mlađim kategorijama, a na toj ideologiji sam napravio kamp. Želio sam da sa mladim rukometašima rade edukovani treneri koji su imali vrhunske karijere - ističe Janković.

Najveća nagrada su zadovoljni mališani. Ovo je prvi kamp, a prema interesovanju kao i radu, sigurno je da će postati tradicionalan.

- Uradili smo sve da se kamperi osjećaju odlično. Na početku su imali kompletnu dijagnostiku, specijalistički pregled. Kamp je imao međunarodni karakter dolaskom mališana iz Srbije. Naša je želja da postane tradicionalan. Sigurno je da će za naredna izdanja biti potrebna podrška nadležnih, koji bi trebalo da prepoznaju pravu rukometnu priču. Naša je želja da uz ovakvu infrastrukturu i dobar rad iznjedrimo kvalitetne igrače za ozbiljnu evropsku ligu poput naših trenera - rekao je Janković Sa mališanima su radili proslavljeni rukometaši i treneri Žarko Šešum, Bojan Beljanski, Srđan Trivundža, Igor Rađenović, Danijel Božić, Bojan Ljubišić i Draško Budiša.

- Ideja je odlična, kamp je bio vrhunski. Imali smo sjajne uslove i infrastrukturu. Djeca su sjajna, vjerujem da su dosta naučila o sportu, ali obratili smo pažnju i na socijalni dio, da prenesemo kako sportisti treba da žive, hrane se i ponašaju - rekao je Žarko Šešum.

Bojan Beljanski je takođe pohvalno govorio o kampu

- Toliko dobrih stvari sam čuo o gospodinu Branku Jankoviću da sam morao da dođem i podržim rad. Sjajan plan, dvorane, dijagnostika, interesovanje kampera, sve to me privuklo. Drago mi je da ima mališana jer smo svjedoci malog pada interesovanja za rukomet i lijepo je vidjeti djecu koja žele da uče i uz to se sjajno ponašaju. Ovdje je zaista sve bilo vrhunski - rekao je Beljanski.

Brojni gosti

Kamp su tokom trajanja posjetili brojni bivši rukometni asovi. Tako su sa mališanima pričali i legendarni Abaz Arslanagić, njegova kćerka Maida, zatim proslavljeni golman i trener Zlatan Arnautović, kao i bivši selektor BiH i sadašnji trener Dinama Dragan Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana