Završen drugi odbojkaški Borac kup: Pehar ostao u Banjaluci

Dejan Kondić
Završen drugi odbojkaški Borac kup: Pehar ostao u Banjaluci

BANjALUKA - Odbojkašice Borca odbranile su trofej namijenjen pobjedniku drugog Borac kupa koji su upravo “crveno-plave” i organizovale.

Ovogodišnji turnir imao je međunarodni karakter, a izabranice Dušana Kuzmanovića zabilježile su dvije pobjede i jedan poraz u meču posljednjeg kola od Bimal Jedinstva, kada je sve već bilo poznato pa je mladi stručnjak pružio šansu svim djevojkama.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Don Bosko iz Zagreba, treće novi premijerligaš Orašje, a četvrto brčanske “princeze”. 

- Veoma sam zadovoljan, odigrali smo tri odlična meča protiv tri kvalitetne ekipe. Don Bosko će se boriti za vrh u Hrvatskoj, Orašje ima velike ambicije u Premijer ligi, a Bimal Jedinstvo je uvijek Bimal Jedinstvo. Već nakon prva dva meča završili smo posao što se tiče osvajanja turnira, tako da sam protiv Brčanki šansu dao mlađim djevojkama koje su manje igrale u prva dva susreta, da malo korigujemo neke stvari. Ovo i jeste takav tip turnira da se družimo, probamo neke stvari, da damo šansu svim igračicama. Takođe, ne smijemo zaboraviti na ovom turniru smo obilježili i peti rođendan ŽOK Borac i ovom prilikom čestitam svima iz kluba ovaj mali jubilej. Pred nama je priprema za turnir u Orašju, koji je na programu narednog vikenda. Dolaze veoma kvalitetne ekipe iz Srbije, tako da nas i tamo očekuju jako dobri mečevi pred start šampionata - rekao je Kuzmanović.

Za najboljeg tehničara proglašena je Melisa Matijas iz ekipe Orašja, najbolji korektor je Doris Barić iz drugoplasiranog sastava, dok je najbolji libero Ivana Stevanović iz Bimal Jedinstva. Tri priznanja otišla su u ruke djevojkama iz pobjedničke ekipe. Najbolji srednji bloker je Jovana Kovačević, Jelena Šakotić je najbolji primač, dok je Sonja Vujnić najbolji igrač drugog Borac kupa. 

- Turnir je bio mnogo jači nego prošle godine, nijanse su odlučivale i presrećne smo što smo odbranile pehar. Dobro izgledamo kao ekipa, ali ima još detalja koje bi trebalo da poboljšamo. Što se tiče individualnog priznanja, stvarno prija biti najbolji u ovakvoj konkurenciji. Hvala svima koji su glasali za mene - rekla je Vujnićeva.

Rezultati

Borac - Orašje 2:1 (25:15, 25:18,10:15)

Bimal Jedinstvo - Don Bosko 1:2 (19:25, 25:22, 11:15)

Borac - Don Bosko 2:1 (22:25, 25:21,15:12)

Orašje - Bimal Jedinstvo 3:0 (25:17, 25:19, 15:6)

Don Bosko - Orašje 2:1 (25:17, 20:25, 15:12)

Borac - Bimal Jedinstvo 1:2 (25:15, 22:25, 5:15)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana