Završen 47. turnir u malom fudbalu “Borik Nektar 2022”: “Kajaku” slava i 20.000 maraka

 Darko Pašagić
Završen 47. turnir u malom fudbalu “Borik Nektar 2022”: “Kajaku” slava i 20.000 maraka

BANjALUKA - Ekipa Kafe bara “Kajak” pobjednik je 47. tradicionalnog turnira u malom fudbalu “Borik Nektar 2022”. Ona je u finalu seniorske smotre savladala Kafe “Nest” Infomedia grup sa 7:4 i uz pobjednički i pehar u trajno vlasništvo pripala im je i novčana nagrada od 20.000 maraka.

Meč za slavu, trofej i novčanu nagradu u potpunosti je opravdao očekivanja. Kafe “Nest” Infomedia grup sa dva brza pogotka Gorana Zakarića poveo je sa 2:0, da bi “kajakaši” do odlaska na odmor golovima Đorđa Kaurina i Nemanje Bilbije uspjeli da izjednače. Na samom otvaranju drugog dijela “Nest” je pogotkom Nikole Dujakovića ponovo došao do prednosti, ali su Slaviša Maksimović sa dva, Srđan Ivanković i Aleksandar Munjiza donijeli veliki preokret pa je kafe bar “Kajak” poveo sa 6:3. Dozu neizvjesnosti unio je Dujaković svojim drugim golom, ali je Ivanković veoma brzo postigao pogodak za konačnih 7:4.

Pobjedničkoj ekipi, osim dva pehara i novčane nagrade, koje su uručene kapitenu Igoru Mirkoviću pripale su brojne nagrade sponzora i prijatelja turnira. Ovo je osma titula “Borika” koju su u svojoj karijeri osvojili futsaleri pobjedničke ekipe, kapiten Mirković i golman Darko Milanović i čime su se po broju prvih mjesta izjednačili sa proslavljenim futsalerom iz Srbije Željkom Dragoljevićem.

- Utakmica nije baš krenula onako kako smo planirali, ali smo uspjeli da do poluvremena izjednačimo, a u nastavku susreta da potpuno slomimo otpor rivala. Drago mi je što sam stigao Dragoljevića i što ćemo Milanović i ja na narednim smotrama imati priliku i da ga prestignemo - naglasio je Mriković.

Za ekipu Kafe bara “Kajak” igrali su: Darko Milanović, Srđan Ivanković, Mladen Orašanin, Vladimir Džombić, Emilko Janković, Igor Mirković, Đorđe Kaurin, Miloš Radujković, Stefan Savić, Slaviša Maksimović, Nemanja Bilbija, Aleksandar Munjiza, a trener je bio Čedomir Ćulum.

Član pobjedničkog tima Ivanković je najbolji igrač turnira, njegov saigrač Milanović je najbolji golman, dok je Mario Aladžić (Prijatelji dr Vlade Đajića) sa 13 golova prvi strijelac tradicionalne smotre. Treba istaći da je turnir trajao 22 takmičarska dana i u sedam starosnih kategorija okupio 195 ekipa sa više od 2.000 igrača.

Finalni rezultati

Posljednjeg dana turnira odigrano je finale u svih sedam starosnih kategorija. Rezultati: veterani sa više od 50 godina: Alegro biznis Torineks - Šele glazure 1:3 (Serdar - Hodžić, Kondžić, Popović autogol), U-16: Trgovina Laktaši - Kaljari 4:1 (Kitić 3, Korićanac autogol - Šešlak), U-14: Fulam - Ajadž 5:2 (Bogojević 2, Kretić, Radulović, Tomić - Stanivuković, Savanović), U-10: FK Borac Plavi - Blu Medžik 0:4 (Lubura 2, Botić 2), veterani preko 35 godina: AS Sport SRC Lauš – “Bojan Milošević” Borac 83 0:0 (penalima 2:3), U-12: Desetke - šampioni 2011 0:1 (Lakić), seniori: Kafe “Nest” Infomedia grup - Kafe bar “Kajak” 4:7 (Zakarić 2, N. Dujaković 2 - Maksimović 2, Ivanović 2, Kaurim, Munjiza, Bilbija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana