Završen 19. rukometni Lokomotiva kup: Brčacima sve pohvale

D. D.
Završen 19. rukometni Lokomotiva kup: Brčacima sve pohvale

BRČKO - Devetnaesti rukometni Lokomotiva kup u Brčkom još jednom je oduševio sve učesnike. Sjajna organizacija i kvalitetan rukomet pokazali su zašto se ovaj turnir nalazi u kalendaru Evropske rukometne federacije.

Za domaćina gosti iz regiona imaju samo riječi hvale. Sve je bilo na vrhunskom nivou pa na adresu domaćina stižu čestitke od Vesprema, Ribnice, Krke i ostalih timova učesnika. O tome koliko su Slovenci predani ovom sportu, govori i podatak da su sve ekipe imale veliku podršku u Brčkom, tako da su ekipe Trima, Krke i Ribnice imale svoju vjernu publiku tokom trajanja turnira.

Rukometaši Trimo Trebnja pobjednici su u kategoriji 2007. godišta, a u finalu su savladali Krku Novo Mesto 31:21. Treće mjesto osvojila je Ribnica koja je bila bolja od Metaloplastike 27:22.

Kod 2009. godišta slavila je ekipa Kopar koja je u finalu savladala Krku 22:18, dok je Ribnica bila bolja od Novog Beograda 20:16. U najmlađem godištu pobjednik je mađarski Vesprem, koji je u finalu savladao Ribnicu 24:17, dok je Kopar u duelu za treće mjesto bio bolji od Krke 23:22.

- Brčko nam je priredilo veliki spektakl i potvrdilo da Lokomotiva kup definitivno zaslužuje da se nađe u kalendaru Evropske rukometne federacije. Fenomenalna organizacija i poznato gostoprimstvo su nas oduševili. Bili su ovo dani potpunog užitka za sve ljubitelje rukometa. Kvalitetne pripreme, dobar rukomet i suđenje, sve je bilo na nivou. Cjelokupna priča zaslužuje veoma visoku ocjenu. Radujemo se narednim izdanjima, a do tada vjerujemo da će mladi učesnici ostvarivati velike stvari - rekla je Branka Marić, supervizor EHF-a.

U najmlađoj kategoriji slavio je mađarski Vesprem. Trener ekipe Viktor Karolif je rekao da je ovakav turnir sjajna prilika da mladi igrači dodatno napreduju.

- Izuzetan je osjećaj postati šampion na ovako dobro organizovanom i jakom turniru. Čestitam svim takmičarima na svemu prikazanom i mojoj ekipi na zlatnoj medalji. Ovo su neprocjenjiva iskustva za sve mlade sportiste i prilika da mnogo napreduju, te steknu novo iskustvo, ali i upoznaju dodatne prijatelje. Trudimo se da stalno njegujemo pobjednički mentalitet kako bismo što češće imali priliku da uživamo u ovakvim događajima - rekao je trener Vesprema u ovom uzrastu Viktor Karolif.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana