Zatvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu- Česima šest od 22 medalje

Srna
Zatvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu- Česima šest od 22 medalje

FOČA- U Foči je večeras zvanično zatvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu, uručenjem medalja i pehara za pobjednike u ukupnom plasmanu, nakon što su sa današnjim spustom na Tari sabrani rezulatati tri discipline sa Vrbasa.

Rafteri su se takmičili u dvije omladinske kategorije, seniroskoj i kategoriji veterana u obje konkurencije - muškarci i žene, a uručene su ukupno 22 medalje, koje idu u 11 zemalja.

Šampioni svijeta u glavnim kategorijama seniora i seniorki su Brazilci i Čehinje.

Najviše medalja osvojila je Češka - šest, i to pet zlatnih i jednu bronzanu.

Ekipe iz ove zemlje prvaci su svijeta u konkurenciji seniorki, veteranki i veterana, mladih do 21 godine u obje konkurencije, a bronzu su osvojili u kategoriji omladinaca do 23 godine.

Japan je osvojio četiri medalje - dva srebra i dvije bronze. Vicešampioni su u glavnoj kategoriji seniora i omladinaca do 23 godine, dok su treći u kategorijama seniorki i omladinki do 23 godine.

Brazil ima dvije medalje, uz zlato seniora osvojili su i bronzu u kategoriji veterana, a isti broj odličja iz Foče je ponijela Argentina - dvije bronze za seniore i veteranke.

SAD, takođe, dvije medalje - srebro seniorke i srebro djevojke do 21 godinu.

Po jednu medalju osvojili su Australija /zlato omladinci do 23 godine/, Hrvatska /srebro djevojke do 21 godine/, BiH /srebro veterani/, Slovačka /srebro veteranke/, Indonezija /zlato omladinke do 23 godine/ i Kanada /srebro omaldinke do 23 godine/.

Svečanoj ceremoniji zatvaranja prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Svjetske rafting federacije Džozef Vilis Džons, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, ambasador SAD u BiH Majkl Marfi, načelnik opštine Foča Milan Vukadinović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, koji je zvanično zatvorio prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana