Zapažen nastup ekipa iz Srpske

G.S.
Zapažen nastup ekipa iz Srpske

BIJELjINA – Rukometni klub Bijeljina bio je sjajan domaćin sedmog „ Handbal Kupa“ koje je ove godine okupilo 70  ekipa sa  preko 1.300  mladih  rukometaša  i  rukometašica, iz šest zemalja.

Najviše uspjeha imale su rukometašice Zrinskog iz Čakoveca koje su osvojile dva prva mjesta, u kategoriji djevojčica rođenih 2006, te 2008. godine, dok je u konkurenciji 2010. godište prva pozicija pripala Zeti iz Golubovaca.

Zapažen nastup imali su dječaci iz Republike Srpske. Tako su rukometaši Kozare iz Kozarske Dubice ((2008. godište) u finalu dobili Lovećen sa 16:15. Ono što je zanimljivio, a to je, da su Crnogorci na 10 minuta prije kraja vodili sa 15:10, ali su se tada razigrali Dubičani koji su na kraju zasluženo   došli   do   trijumfa.  

Hercegovina   iz   Nevesinja   slavila   je   u kategoriji 2006. godišta, domaća Bijeljina bila je najbolja u konkurenciji 2009. godište. Radovoljica slavila je u 2007. godištu, dok je kod 2010. Prva bila Budućnost, a Sloboda je zauzela prvo mjesto u kategoriji 2011. godište.

Sjajan   organizator   ponovo   je   bio   Rukometni   klub   Bijeljina,   odnosno Obrenko  Miljković,   Bogdan  Rankić   i  njihovi   najbliži  saradnici.   Treba istaći   da   su   imali   veliku   pomoć   od   Grada   Bijeljina,   Rukometnog   saveza Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu kao i od brojnih  sponzora   koji  su   prepoznali  značaj   ove   tradicionalne,   sedme   po redu rukometne manifestacije. Promotori   turnira bili   su proslavljeni rukometaši   Nedeljko Jovanović i Ivan Lapčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana