Vukić predvodi majstore

B. R.
Vukić predvodi majstore

Prnjavor - Velemajstor Milan Vukić predvodiće šahovsku elitu na 20. svetosavskom šahovskom turniru u Potočanima, kod Prnjavora, koji će se igrati u nedjelju.

To je potvrdio predsjednik Organizacionog odbora ove tradicionalne smotre Bogdan Savić.

- Ova naša revija ove godine doživljava 20. jubilarno izdanje pa ćemo se potruditi da sačuvamo ugled koji smo godinama sticali. Očekujemo dolazak najmanje 30 igrača, a među njima će biti i sva poznatija imena banjalučkog šaha, koja će predvoditi naš stalni gost, velemajstor Milan Vukić - rekao je Savić.

Turnir će biti odigran u prostorijama Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u Potočanima. Od nagradnog fonda, vrijednog 1.500 maraka, pobjedniku će pripasti 400 maraka. Pokrovitelj turnira biće načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

- Prijave za turnir primaće se u nedjelju do devet časova, a planirano je da 60 minuta kasnije smotra bude svečano otvorena, poslije čega su na rasporedu partije prvog kola. Igraće se devet kola po švajcarskom sistemu, a u slučaju istog broja bodova pobjednika i nagrađene šahiste odlučiće dodatni kriterijumu - istakao je Savić i dodao da bi trofej osvojen prošle godine trebalo da brani internacionalni majstor iz Banjaluke Aleksandar Savanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana