Vuk Radivojević, košarkaš Igokee, za Glas Srpske: Titula poslije 15 sezona

Milan Zubović
Vuk Radivojević, košarkaš Igokee, za Glas Srpske: Titula poslije 15 sezona

Banjaluka - Zvuči nestvarno, ali iskusnom Vuku Radivojeviću trebalo je 15 sezona da stigne do prvog šampionskog trofeja u seniorskoj konkurenciji.

Do njega je došao u dresu Igokee, iako je do sada zaduživao opremu u još šest ekipa, a bio je član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2007. godine u Španiji. Ipak, u karijeri je osvojio tri Kupa Radivoja Koraća sa Crvenom zvezdom, dok je ove godine bio najbolji i u Kupu BiH.

- Ta informacija je tačna i šalili smo se zbog toga nakon pobede u četvrtom meču finalne serije protiv Kaknja. I meni to malo djeluje nestvarno, ali eto dočekao sam da podignem pehar - izjavio je Radivojević za "Glas Srpske".

Pohvalio je igru Kaknja u finalnoj seriji, koju je njegov tim dobio sa 3:1 kao i ponašanje domaćih navijača.

- Dominantno smo odigrali Ligu za prvaka BiH i spremni dočekali finalnu seriju, ali smo drugu utakmicu odigrali veoma opušteno, što su oni iskoristili i došli do slavlja. Sada smo znali da nas očekuje mnogo toga i da će Kakanj igrati iznad svojih mogućnosti. U četvrtom meču bilo je gusto do četvrte četvrtine kada smo ubacili u veću brzinu i zasluženo slavili. Malo opuštanje u drugom meču koštalo nas je toga da titulu ne proslavimo pred našim navijačima već u Kaknju, gde nas je publika izuzetno lepo primila i u prijateljskoj atmosferi ispratila aplauzom, što je veoma lep gest koji se retko gde viđa i hvala im na tome - rekao je Radivojević, koji je osim Igokee i Zvezde još nastupao za Slogu iz Kraljeva, Fuenlabradu, FMP, Turk Telekom i Slask.

Nakon što je proveo tri mjeseca na pripremama sa Fenerbahčeom, Radivojević se priključio timu koji je vodio Željko Lukajić i veoma brzo se uklopio.

- Imali smo svakakvih problema tokom sezone. Mnogo povreda, promena igrača, trenera, ali smo sve izdržali. Došao sam u klub nakon odrađenih priprema sa Fenerom i nakon dobro započete sezone niko nije mislio da će nešto krenuti loše. Ipak, došlo je do oscilacija u igri, pa je raskinuta saradnja sa trenerom i bili smo u teškoj situaciji. Neki ljudi su nas već otpisali dok smo mi sa trenerom Bajićem napravili dobru atmosferu. Onda kada to niko nije očekivao, izborili smo opstanak u ABA ligi, a dobra atmosfera prenijela se i na Ligu BiH - kazao je Radivojević.

Slično osvajanju titule 2013. godine i sada se kao presudan faktor ističe dobra atmosfera u timu.

- Osim atmosfere bitna je i hemija tima. Kada ekipa nema potreban kvalitet, bitno je da postoji hemija u timu. Bitno je da smo tu jedni za druge - naglasio je Radivojević.

Kada je Igokea pobijedila Sutjesku u ABA ligi, čime je izborila opstanak, skoro svima je bilo jasno da je tada bilo riješeno prvenstvo BiH, jer su Aleksandrovčani po kvalitetu daleko iznad ostalih timova.

- Na neki način može se i tako reći (smijeh). Ta pobeda bila je od velikog značaja dok smo bili iznad ostalih timova u Ligi BiH i videlo se da svi imaju problema sa finansijama - kazao je Radivojević.

Iskusni Vuk ima ugovor sa Igokeom i za iduću sezonu, a treba se nadati da će biti takmičenja u Jadranskoj ligi i iduće sezone.

- Sada sledi odmor, mada ostajem ovde do 15. juna, dok mi devojčica ide u školu. Zatim ću u Srbiju, dok sa Igokeom imam ugovor za iduću sezonu. Ipak, tek treba da vidimo šta će biti na relaciji ABA - FIBA - Evroliga. Ako sve bude kako treba, sigurno ostajem, a ako ne bude ABA lige, najverovatnije idem - istakao je Radivojević.

Sastav

Šampionsku titulu osvojili su igrači Dušan Katnić, Miroslav Pašajlić, Nemanja Krstić, Igor Kesar, Miloš Komatina, Marko Čakarević, Đorđe Milošević, Draško Albijanić, Danilo Šibalić, Vuk Radivojević, Bojan Lulić i Darko Talić, koji su igrali tokom šampionata. Povrijeđeni Marko Pešaković.

Trener Dragan Bajić i njegovi pomoćnici Zoran Petković i Milutin Latinčić.

Suspenzija

Shodno ranijoj najavi iz KS BiH šampion države biće suspendovan ako bude nastupao u ABA ligi. S obzirom na to da je Igokea dala podršku regionalnom takmičenju, koje podržava Evrokup, slijedi joj suspenzija.

- Pozvali smo upravu Igokee na sastanak da se dogovorimo o tome. To ćemo riješiti narednih dana - rekao je Fulurija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana