Vuk Ćajić iz Rogatice sa 13 godina već šampion Republike Srpske

S. M.
Vuk Ćajić iz Rogatice sa 13 godina već šampion Republike Srpske

ROGATICA - Iako ima samo 13 godina, Vuk Ćajić je već poznat kao motociklista sa nizom priznanja za učešća na domaćim i međunarodnim motociklističkim takmičenjima u klasi MDž 85.

Trenutno se takmiči za Moto-kros klub “Tanasko Rajić” iz Čačka. Vuk se motociklizmom bavi već pet godina, a posebno je blistao prošle godine. Osvojio je četiri trke nacionalnog šampionata u Srbiji (Vlasotince, Čačak, Kraljevo i Kruševac), a bio je drugoplasirani u Čačku i Požarevcu pa je postao šampion Srbije.

- Vuk je, pored toga, na međunarodnom Alpe Adrija šampionatu, koji okuplja takmičare iz BiH, Srbije i Hrvatske, po drugi put uzastopno bio vicešampion, dok je na Evropskom moto-kros šampionatu osvojio bronzu. Na njemu učestvuju takmičari iz BiH, Srbije, Rumunije, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Grčke i Turske. Ponosni smo na njegovo učešće na Evropskom i Svjetskom juniorskom šampionatu u Rumuniji, gdje je zauzeo 37. mjesto u konkurenciji 254 takmičara, čime smo zadovoljni - ističe ponosni otac Miroslav.

Vuk je, inače, polaznik prestižne Moto-kros akademije “Rens” iz Ključa Bredovečkog koji se nalazi na granici Hrvatske i Slovenije. Ćajić sve češće trenira na MX 125 kubika kojim će se zvanično moći takmičiti tek za dvije godine.

- Problem su veliki troškovi koji prate motociklizam, uz slabu ili nikakvu podršku društvene zajednice. To je razlog da Vuk trenutno vozi za Moto-kros klub u Čačku u kojem, kao i u Srbiji kao državi, imaju znatno drugačije poglede na ovaj sport. Iako nije više član Auto-moto društva u Rogatici, Vuk od ovog društva ima punu podršku kao jedan od najperspektivnijih vozača koje je grad na obalama Rakitnice iznjedrio. Ipak, velika je obaveza i porodica iz kojih izrastaju iole bolji takmičari ovog adrenalinskog sporta - dodao je otac Miroslav Ćajić.

Uz hronični finansijski manjak, Vukov problem su i neophodni treninzi. Postojeća staza u sastavu Sportsko-rekreativnog centra “9. januar” u Rogatici zbog višegodišnjeg skoro nikakvog održavanja je u velikoj eroziji i ako se uskoro stanje ne promijeni, neće na njoj biti ni najobičnijeg treninga, a da se ne govori o eventualnim zvaničnim takmičenjima koja su u prošlosti, posebno povodom Dana opštine, uvijek izazivala veliko interesovanje i imala svoje gledaoce, ali i dosta sponzora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana