Vuk Bošković, košarkaš Borca, pred polufinale Druge ABA lige: Zaustaviti šut za tri poena Zlatibora

Milan Zubović
Vuk Bošković, košarkaš Borca, pred polufinale Druge ABA lige: Zaustaviti šut za tri poena Zlatibora

PODGORICA - Košarkaši Borca preživjeli su dramu u četvrtfinalnoj susretu sa Mladosti koju ne žele da im se ponovi u večerašnjem (18 časova) susretu sa Zlatiborom.

Plasmanom u polufinale Banjalučani su napravili korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, kada je u pitanju Druga ABA liga i sada imaju šansu da se domognu finala, koje bi otvorilo put ka elitnom rangu regionalnog takmičenja. Svi u taboru “crveno-plavog” tima svjesni su da ne smiju ponoviti greške koje su pravili u finišima ranijih susreta. Tradicija je na strani Borca, koji je dobio oba dosadašnja odmjeravanja snaga.

- Plasirali smo se u polufinale Druge ABA lige, što je najveći uspjeh kluba u ovom takmičenju, ali na tome ne želimo stati. Čeka nas Zlatibor i mislim da smo favoriti protiv srpske ekipe koja ima mnogo vrlina, mada vjerujem da ćemo iskoristiti njihove mane u igri. Nikako ih ne smijemo potcijeniti, jer su tada najopasniji i moramo im zaustaviti šut za tri poena, odnosno jako odigrati u odbrani - rekao je član Borca Vuk Bošković, koji je protiv tima iz Zemuna bio veoma efikasan tokom malo vremena na parketu koliko je dobio priliku.

Za razliku od nekih ranijih susreta sreća ih je pogledala u završnici susreta protiv Mladosti, što nije bio slučaj na nekoliko prethodnih utakmica koje su izgubili u finišu.

- Bilo je guravo na kraju i nemam objašnjenje zašto se desio pad u našoj igri kada smo tokom 35 minuta kontrolisali dešavanja na terenu. To ne smije da nam se više dešava i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu sa Zlatiborom - dodao je Bošković.

Zlatibor je priredio malo iznenađenje i eliminisao Helios (84:82), a li ekipa iz Čajetine ne može da izbori plasman u ABA ligu, ni u slučaju da osvoji drugo po rangu regionalno takmičenje, jer Srbija ima pet učesnika, što je maksimalan broj u skladu sa propozicijama. U slučaju da Zlatibor stigne do trona, igrao bi baraž mečeve protiv najslabije ekipe iz Srbije u elitnom društvu, a to je Borac Čačak. S druge strane, u slučaju da Zlatibor stigne do finala, a ne osvoji titulu, prvo bi igrao baraž mečeve sa pretposljednjom ekipom u ABA ligi - Splitom, a u slučaju trijumfa u seriji na dvije pobjede, ponovo bi uslijedili baraž mečevi protiv najslabije ekipe iz Srbije.

Ukoliko Zlatibor stigne do finala, pobjednik meča između Širkog i MZT Skoplja istovremeno bi proslavio i plasman u elitno regionalno društvo, bez obzira na epilog finalnog meča.

Bez Kondića

Borac će ponovo biti oslabljen neigranjem Koste Kondića, koji ima problema sa povredom ruke.

- Koga nema bez njega moramo. Nedostajeće nam, ali idemo da izborimo finale - rekao je Bošković.

U drugom polufinalu, koje je na rasporedu od 21, sat sastaju se domaćin završnog turnira MZT i Široki. Finale je u nedjelju od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana