Vučić: Srpski boks se vraća na velika vrata u Evropu i svijet

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas osvajače zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u boksu Vahida Abasova i Artjoma Agejeva i članove delegacije Bokserskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, te poručio da se srpski boks vraća na velika vrata u Evropu i svijet.

"U teško vreme i za našu zemlju ove dve medalje su nam došle kao melem na ranu. Mnogo sam ponosan momci i devojke na vas, čestitam svima i hvala svima što ste nam doneli radost u ovim teškim trenucima, hvala vam što volite ovu zemlju i što sa ponosom i u srcu i na svojim ramenima nosite zastavu Srbije", rekao je Vučić.

On je zahvalio Agejevu i Abasovu na izvanrednoj požrtvovanosti i borbenosti, kao i svima koji su uz ogroman entuzijazam i, kako je naglasio, uz veliku podršku koju je srpski boks dobio iz Ruske Federacije i same Rusije i u stručnom kadru i organizacionom smislu, te napravio velike pomake.

"Srbija je njihova zemlja, država, neka druga im je otadžbina, mesto porekla. Ja sam im zahvalan i uveren sam da su uz svoju sportsku slavu zavoleli našu zemlju. Ruskim i srpskim trenerima veliko hvala i svima koji su se borili da srpsku zastavu vrate na pijedestal pobednika", rekao je Vučić.

On je najavio skori početak gradnje velikog bokserskog centra u Beogradu, u koji će biti uloženo četiri miliona evra, od kojih će jedan milion obezbijediti Bokserski savez, a ostalo država Srbija.

Juniorska prvakinja Srbije u boksu Sara Ćirković, koja trenira u Zvorniku u Republici Srpskoj, ali je državljanka Srbije, uručila je Vučiću poklon-boksersku rukavicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana