Vučić sa mladim sportistima sa Kosmeta, Srpske i dijaspore: Sanjajte velike snove

Tanjug
Vučić sa mladim sportistima sa Kosmeta, Srpske i dijaspore: Sanjajte velike snove

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore - učesnike kampa “Srbija te zove 2023”.

Više od 200 mladih sportista sa KiM, kao i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske i regiona borave u Beogradu od 1. avgusta u okviru ljetnog sportskog kampa.

Osim treninga dva puta dnevno, koji sprovode vrhunski treneri i stručnjaci, djeca su obišla i znamenitosti prestonice.

Djeca su Vučiću spremila poklon - dres sa potpisima svih učesnika kampa “Srbija te zove 2023”.

Sportski kamp “Srbija te zove”, koji organizuje Udruženje “Sportstars”, održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle” u Beogradu.

Ovaj kamp četvrtu godinu zaredom okuplja djecu iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, uče i o istoriji Srbije i posjećuju značajna mjesta u Beogradu.

Prijemu u Palati Srbija prisustvuju predstavnici Ministarstva sporta i jedan od organizatora kampa Andreja Mladenović.

Vučić je mladim sportistima poručio da sanjaju velike snove jer, kako je rekao, samo tako mogu da ostvare velike stvari.

Vučić je učesnicima kampa “Srbija te zove 2023” koji, kako je naveo, već četvrtu godinu zaredom dolaze iz Amerike, zapadne Evrope, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Republike Srpske zahvalio što dolaze u Beograd i pokazuju toliku ljubav prema Srbiji.

- Radujem se vašem dolasku ovde. To je 10 ili 11 dana. Mogli ste da ostanete još malo, da uživate u Beogradu i Srbiji - rekao je predsjednik Srbije.

On je zahvalio srpskim košarkaškim reprezentativkama i svima koji su radili sa djecom.

Vučić je istakao da je uvjeren da je sportski duh ono što je nesalomivo i stvara vrijedne i marljive ljude koji će visoke ciljeve staviti pred sebe, dodajući da oni koji se bave sportom znaju i da gube, ali i da je pobjeda cilj.

-Ne postavljajte sebi male ciljeve. Nemojte da uživate u ogovaranju i kritikovanju drugih, razmišljajte šta vi možete da učinite za sebe, svoju porodicu i zemlju - poručio je Vučić i dodao da se marljivost i požrtvovanost uvijek isplate.

                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana