Vrbas i Tijesno spremni za goste

Milan Zubović
Vrbas i Tijesno spremni za goste

BANjALUKA - Rijeka Vrbas i kanjon Tijesno odavno su poznati kao sjajna destinacija za održavanje takmičenja u kajaku i kanuu pa i ove godine imaju priliku da ugoste najbolje mlade takmičare Starog kontinenta.

Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore (U23) na divljim vodama biće održano od 25. do 18. avgusta, a prema riječima direktora takmičenja Nikole Stankovića spremni su da budu dobri domaćini svim gostima.

- Već 12 godina zaredom domaćini smo jednog međunarodnog takmičenja pa slobodno možemo reći da imamo iskustva. Jedino su nam vremenske prilike pravile male probleme, ali smo i to prebrodili. Dolaze nam takmičari iz 19 država, naša ekipa je podmlađena, a naš adut je Dušan Mačkić kao i još četvoro juniora - rekao je Stanković.

- Dvije godine se spremam za ovo takmičenje i želim da vidim koliko sam napredovao tokom proteklog perioda u odnosu na takmičare iz Evrope. Nemam neka posebna očekivanja jer dolaze najbolji kajakaši, ali ću dati sve od sebe da opravdam očekivanja kluba, ali i neka svoja lična očekivanja - naglasio je Mačkić.

Ministarka porodice omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović naglasila je da je Ministarstvo pomoglo ovaj događaj u skladu sa mogućnostima.

- Kajak kanu klub “Vrbas” bio je odličan domaćin proteklih godina i vjerujem da će tako biti i sada. Svako takmičenje evropskog ranga velika je čast za organizatore, ali i za građane koji će imati priliku da prate velike sportske događaje. Osim sportskog segmenta, tu je i turistički segment, jer nam je cilj da svi sportisti koji posjete Republiku Srpsku i Banjaluku, u jednom trenutku požele da se vrate, ne samo kao sportisti, nego kao i turisti, jer imamo potencijal i imamo šta da ponudimo - rekla je Davidovićeva.

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke za kulturu i socijalna pitanja Mirna Savić Banjac poželjela je dobrodošlicu takmičarima.

- Ponosni smo i srećni na ovu manifestacija koja je od značaja za Banjaluku. Organizatorima svaka čast na volji i ljubavi koju ulažu za popularizaciju ovog sporta - kazala je Savić Banjac.

Izvršni direktor kompanije “M:tel” Milosav Parezanović istakao je da ova kompanija sa ponosom nastavlja saradnju sa banjalučkim Kajak kanu klubom “Vrbas” i da predstojeće Evropsko prvenstvo u narednim danima Banjaluku stavlja u sam centar i regionalnih i evropskih takmičenja u ovom sportu.

Raspored takmičenja

Prvog dana takmičenja, 25. avgusta, na programu su kvalifikacije u disciplini sprint, a dan kasnije finalne trke u sprintu. Pojedinačne trke u disciplini spust biće vožene 27. avgusta, a posljednji takmičarski dan, 28 avgust, rezervisan je za timske trke u spustu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana