Vojislav Čabrilo, rukometaš Hercegovine: Nevesinje živi za opstanak u ligi BiH

Darko Dragičević
Vojislav Čabrilo, rukometaš Hercegovine: Nevesinje živi za opstanak u ligi BiH

NEVESINjE - Hercegovina je sjajno krenula u nastavak prvenstva BiH. Dvije pobjede vratile su nadu ekipi iz Nevesinja u opstanak u elitnom društvu, a posebno trijumf protiv Gračanice 28:27.

Ekipa iz Nevesinja je savladala učesnika evropskih takmičenja, a mogli su i ranije da slome otpor rivala, jer su tokom meča imali i četiri gola viška. No, Gračanica se borila do kraja. Edvin Dželilović je sa osam golova “presudio” bivšem klubu.

Vojislav Čabrilo je zahvalio publici na podršci i ističe da odličan start vraća nadu u opstanak.

- Sigurno je da nam odličan start drugog dijela predstavlja dodatni motiv da nastavimo sa dobrim radom i partijama. Posebno ova pobjeda protiv Gračanice koja je kvalitetna ekipa, klub koji igra evropska takmičenja i ima bogatu tradiciju. Kada takav klub bude nadigran i pobijeđen onda je to znak da se dobro radi i da smo na dobrom putu ka cilju, a to je opstanak u premijer ligi BiH. To je san svih nas u klubu - od igrača, preko stručnog štaba do uprave i navijača. Osjećam da imamo podršku našeg grada Nevesinja i cijele Hercegovine. Zaista kao nikad do sada oni “dišu za nas”. To nam naravno daje dodatni motiv da istrajemo i borimo se do kraja za opstanak. Grad živi za ostvarimo taj cilj i da i dalje imamo klub u elitnom rangu takmičenja. Ovaj mali grad živi za mečeve protiv kvalitetnih ekipa - istakao je Čabrilo.

Pred ekipom Hercegovine su dva duela protiv direktnih rivala u borbi za opstanak. Prvo će gostovati u Goraždu, a zatim će dočekati Gradačac. Upravo bi naredni duel mogao da donese veoma važne bodove.

- Za nas je svaka naredna utakmica najvažnija. Svakog protivnika gledamo isto i spremamo se maksimalno za njega. Ne bavimo se kalkulacijama, jer u svaki meč idemo s ciljem da damo maksimum i pokušamo da dođemo do bodova. Vjerujem da nas takva igra može odvesti i do opstanka. Gledamo samo sebe i svoje igre, maksimalno radimo tokom sedmice i trudimo se da se što bolje spremimo za rivala. Tako da ćemo se sad što bolje spremiti za Goražde, gdje očekujem težak meč - istakao je Čabrilo.

Borcu bodovi u Bugojnu

Rezultati 17. kolo: Hercegovina - Gračanica 28:27, Konjuh - Goražde 39:35, Krivaja - Gradačac 40:26, Vogošća - Sloga 29:26, Izviđač - Maglaj 31:23, Iskra - Borac 28:30, Leotar - Kakanj 40:11, Bosna Visoko - Sloboda 21:28. Plasman: Izviđač 32, Leotar 25, Vogošća 23, Krivaja 22, Sloboda 21, Gračanica 20, Maglaj 18, Borac 18, Konjuh 18, Sloga 17, Iskra 14, Hercegovina 14, Goražde 13, Bosna 9, Gradačac 6, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana