Vlado Draganić tvrdi da niko u Borcu i dalje ne razmišlja o tituli: Idemo meč po meč

Dejan Marić
Vlado Draganić tvrdi da niko u Borcu i dalje ne razmišlja o tituli: Idemo meč po meč

BANjALUKA - Rukometaš Borca Vlado Draganić tvrdi da “crveno-plavi” i dalje ne razmišljaju o tituli, iako nižu pobjede i suvereno koračaju ka peharu.

Još jednu recku na putu do ispijanja šampionskog šampanjca Banjalučani su napravili protiv sarajevske Bosne. “Studenti” su u susretu 19. kola u “Boriku” savladani sa sigurnih 34:25.

Bila je to 14. pobjeda učenika Mirka Mikića, koji su tako zadržali šest bodova viška u odnosu na prvog pratioca Slobodu, koja ima i meč više. Iako sve “miriše” na novi trofej, niko u Gospodskoj ulici ne želi da se zaleće. Sam Mikić je u više navrata isticao da je titula zabranjena riječ, a sa trenerom se slažu i igrači.

- Isto i mi govorimo. Titula se i dalje ne spominje u svlačionici. Ima još dosta do kraja sezone. Pred nama je 11 utakmica. Svašta može da se dogodi. Zato smo fokusirani jedino na sljedeći meč - oprezan je Draganić.

Prema njegovim riječima, upravo je posljednji duel razlog zašto su u Borcu oprezni. Banjalučani su na papiru bili veliki favoriti, međutim, Sarajlije su dugo održavale korak i bile u igri. Tek sredinom drugog dijela slomljen je njihov otpor.

- Utakmica je bila teža nego što to rezultat govori. Bosna u “Borik” nije došla sa bijelom zastavom. Rival je tražio svoju šansu. Riječ je o ekipi koja je puno kvalitetnija u odnosu na onu jesenju. Pojačala se, igra i bolje i ljepše. Vidjelo se to posebno u prvom poluvremenu. Mi smo tek u drugom dijelu uspjeli da nametnemo svoju igru i od tada je sve bilo lakše - dodao je Draganić.

Ono što je “crveno-plavima” takođe otežalo posao su povrede. Amar Gračić i Nemanja Milovac su odranije van stroja, u međuvremenu se povrijedio i Božo Tepić, a loša vijest je stigla i nakon dodatnih pregleda Marka Lukića, koji je izgubljen na duži period.

- Psihički nije bilo lako da igramo zbog silnih povreda. Gračić i Milovac su se ranije povrijedili, Tepić na meču drugog dana, a vijest da smo izgubili i Lukića nije nimalo ugodna - dodao je Nevesinjac.

Ono čime Draganić može da bude zadovoljan je lični učinak. Sa 12 golova bio je najefikasniji akter bitke protiv “studenata”.

- Lijepo je kad postigneš mnogo golova. Pa ipak, to je sve zasluga ekipe. Na terenu se borimo zajedno, ovog puta se meni otvorilo, drugi put će nekom drugom - zaključio je Draganić.

Rezultati 19. kola: Borac - Bosna (S) 34:25, Leotar - Iskra 34:23, Vogošća - Sloga (D) 27:22, Izviđač - Gradačac 36:32, Gračanica - Krivaja, 35:23 Maglaj - Konjuh 34:26, Bosna (V) - Sloboda 23:23, slobodna je bila Sloga (GV).

Plasman: Borac 31 bod (meč manje), Sloboda 25, Leotar 23 (meč manje), Vogošća 22, Izviđač 21, Gračanica 19, Krivaja 18, Konjuh 17, Sloga (D) 15, Maglaj 15, Bosna (V) 14, Gradačac 13, Iskra (meč manje) 13, Sloga (GV) (meč manje) 11, Bosna (S) 9.

Nema šale sa Leotarom

Rukometaši Leotara iz kola u kolo potvrđuju zašto nose epitet najprijatnijeg iznenađenja Premijer lige. Ovog puta su pred svojim navijačima, koji su još jednom napravili odličnu atmosferu, lako izašli na kraj sa Iskrom koja je “razoružana” sa 34:23. Trebinjci su se za sve pitali od početka do kraja, prednost je rasla iz minuta u minut, tako da Bugojanci nisu imali šanse. Leotar je “vezao” treći trijumf i zaostaje dva boda za drugoplasiranom Slobodom koja ima i utakmicu više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana