Vladimir Šarenac, trener Radnika: Čvrsto smo na zemlji, napašćemo trofeje

Dejan Kondić
Vladimir Šarenac, trener Radnika: Čvrsto smo na zemlji, napašćemo trofeje

BIJELjINA - Odbojkaši Radnika najveće su osvježenje na odbojkaškoj mapi u BiH. Bijeljinci su već prigrlili jedan trofej, Kup Republike Srpske, a izborili su i finalnu predstavu u najmasovnijem takmičenju BiH. Uz sve to, na bod su zaostatka od lidera šampionata, ekipe Domaljevca.

Uprava kluba zadovoljno trlja ruke. Odličan potez napravili su čelnici Radnika kada su na mjesto šefa stručnog štaba doveli Vladimira Šarenca. Iskusni stručnjak, koji je radio na Kipru, te vodio pet srpskih superligaša, složio je kockice i unio novu energiju. Bijeljinci igraju najbolju odbojku u BiH, dosta su raznovrsniji u napadu, a u odbrani za njih nema izgubljene lopte. Vrsni strateg u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan do sada učinjenim.

- Prvog septembra prošle godine odradio sam prvi trening sa ekipom. Moje lično mišljenje je da smo zakasnili neke dve nedelje, ali smo vremenom sve nadoknadili. Da nam je neko tada ponudio ovakav razvoj situacije, oberučke bismo prihvatili. Komforno se osećamo, svesni smo svega što je iza nas i onoga što nam sledi. Čvrsto smo na zemlji. Imamo probleme sa virusima i prehladama igrača. Sutra, završno sa utakmicom protiv Ilidže, stavljamo tačku na težak mikrociklus od 15 dana. Iza nas su četiri utakmice koje smo odigrali bez korektora i prvog poentera lige Miodraga Marinkovića, ali smo uspeli uz maksimalan angažman svih ostalih igrača, te pojačanja Miloša Popovića i Kineza Adaia ostvariti maksimalne četiri pobede. Nadam se da ćemo u istom stilu odraditi posao i sutra i da mirno uđemo u završnicu ligaškog dela prvenstva i finala Kupa BiH - rekao je Šarenac.

U Bijeljini ne kriju da im je cilj napad na duplu krunu. Šef struke Radnika smatra da njegov tim ima snage i znanja da ostvari tu ambiciju.

- Velika nam je želja i cilj da osvojimo trofej namenjen pobedniku Kupa BiH. Nakon toga ulazimo u plej-of. Nadam se da bi Domaljevac mogao negde da kiksne, pa da mi sa prve pozicije uđemo u doigravanje. Ako ne, svakako ćemo ići hrabro do kraja da krunišemo sve što smo napravili ove godine - zaključio je Šarenac.

Domaljevac izbacio Borac

Odbojkaši Domaljevca drugi su finalisti Kupa BiH. Izabranici Zlatka Ivića i u drugom meču polufinala savladali su Borac sa 3:1 (25:20, 24:26, 25:19, 25:12). Prvi meč igran u “Boriku” takođe je pripao timu iz Posavine - 3:0. Kod dama takođe je poznat drugi učesnik finala. To su odbojkašice Bimal Jedinstva, koje su i u revanšu na svom terenu sa maksimalnih 3:0 (25:13, 25:18, 28:26) pobijedile Goražde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana