Vladimir Radovanović, trener Mladosti: Popunjeno 80 odsto tima

Milan Zubović
Vladimir Radovanović, trener Mladosti: Popunjeno 80 odsto tima

MRKONjIĆ GRAD - Konture ekipe Mladosti polako se već naziru, a trener Vladimir Radovanović zadovoljan je urađenim do sada i vjeruje da će njegov tim biti konkurentan ostalima u Ligi BiH.

Na klupu Mrkonjićana sjeo je tokom prošle sezone kada je zamijenio Tihomira Mustapića i poljuljani brod doveo u mirnu luku. Sada će imati drugačiji zadatak, možda malo lakši, jer je formirao ekipu po svom ukusu i sprema se da pomrsi konce ostalim timovima.

- Jako teško je potpisati ugovor sa igračem na kraju sezone, jer svi očekuju da naprave iskorak u karijeri ili bar dobiju veći ugovor u trenutnom klubu. Ipak, uspjeli smo da zadržimo tri igrača iz prošle sezone i aktivni smo bili tokom cijelog ljeta, iako smo mnogo posla prolongirali za avgust zbog promjena u upravnom odboru. Trenutno je popunjeno 80 odsto rostera i radimo na dovođenju još dva igrača kojima bismo popunili tim za početak sezone - rekao je Radovanović.

Iz prošlosezonskog tima ostali su David Maran, Dejan Ćup, Đorđe Aleksić, a tu su još Dušan Jotić, David Marković, Đorđe Tomić dok su stigli krilni centar Uroš Ilić, plejmejker Dimitrije Raičević i bek šuter Stefan Milošević.

- Raduje me povratak Aleksića i mladog Gogića u trenažni proces koji su pokidali prednje ukrštene ligamente koljena i trebalo im je dosta vremena da se oporave od najteže sportske povrede. Okupljanje i početak treninga planirali smo za 1. septembar. Vjerujem da ćemo imati dovoljno vremena da se uigramo do početka šampionata u oktobru - naglasio je Radovanović.

Mladost će ponovo ogranizovati memorijalni turnir “Da se ne zaboravi”, dok je ugovoreno još nekoliko kontrolnih mečeva. Ambicije u novoj sezoni prvenstveno su u vezi sa opstankom u najvišem rangu.

- Planiramo da odigramo od sedam do deset kontrolnih utakmica, što je sasvim adekvatan broj. Očekivanja su u vezi sa opstankom dok očekujem da ćemo odigrati dobru sezonu i ukoliko se ukaže prilika izboriti plasman među pet najboljih na tabeli. Možda će to nekome djelovati preambiciozno, ali vjerujem u ove momke da će dati sve od sebe i napraviti odličan rezultat - istakao je Radovanović.

Pomjeren rok

Liga BiH trebalo bi da počne u oktobru, ali tačan datum još nije poznat. Klubovima koji imaju pravo nastupa u najvišem rangu takmičenja Košarkaški savez BiH dao je rok do 22. avgusta da se izjasne o svom nastupu, ali prema nezvaničnim informacijama to je prolongirano. Shodno tome još nije poznato koliko će klubova nastupiti u Ligi BiH, a planirano je da ih bude 13 dok bi se Igokea priključila u drugom dijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana