Vladimir Milićević za "Glas": Ne odričem(o) se nijednog trofeja

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BIJELjINA - Odbojkaši Radnika spremaju se za novi izlazak na međunarodnu scenu, odnosno novi nastup u Ligi šampiona, ali i nastupe na domaćim frontovima.

Osvajači triple krune u minuloj sezoni 15. avgusta počeli su sa radom. Bijeljinci su ostali bez petorice igrača, Maksima Donjeca, Miloša Popovića, Adija Osmanovića, Milana Mitrinovića, Nemanje Jelića i Pavla Tuzlančića. Ekipu su pojačali povratnik na poziciji korektora Milorad Marinković i iskusni srednji bloker Tihomir Gajić.

- Imamo u planu da dovedemo minimum još jednog igrača, želja je primač servisa, ali videćemo. Nećemo dovoditi nekoga po svaku cenu. Razgovaraćemo ako bude bilo potrebe u toku same sezone, kada počnu utakmice. Ako bude šta škripalo, možda dovedemo i više od tog jednog igrača. Vodimo računa i o budžetu, koji je manji u odnosu na prošlu sezonu. Iskreno niti možemo, niti hoćemo da se nadmećemo sa ekipama koje imaju više novca od nas. Međutim, nema to veze, mi smo šampioni, ne odričem se nijedne titule, ali biće veoma teško, jer su se druge ekipe značajno pojačale. Biće mnogo jača liga, jer svi su se pojačali - rekao je trener Radnika Vladimir Milićević za “Glas Srpske”.

“Plavo-bijeli” sezonu otvaraju protiv Korone iz Brašova u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Radnik je domaćin u prvom duelu, koji će biti igran 19. septembra u Gradišci, a revanš je 25. septembra u Brašovu.

- Što se tiče Evrope, stav uprave i celog stručnog štaba, je da nemamo sad neke ambicije, bar kada je u pitanju Liga šampiona. Mečevi protiv Korone su mnogo ranije na programu, u odnosu na utakmice koje smo prošle sezone igrali na startu elitnog takmičenja, tako da smo i mi morali početi mnogo ranije sa pripremama. Bio bi to onda previše dug period za pripreme. Onda smo mi odlučili da krenemo ovako, 15. avgusta pa za koliko nam bude dovoljno. Rumunski predstavnik je po svim našim saznanjima izuzetno jaka ekipa i onda zbog svih tih stvari nismo hteli da budemo u piku protiv njih, jer realno male su nam šanse. Da smo počeli ranije sa tim pripremama, kasnije kad nam krene liga pali bismo i bili lošiji. Realno, opet kažem, Rumuni su bolji od nas i mislim da je realno da nastavimo takmičenje u Kupu CEV. Nama su ipak prioritet Premijer liga i ostala domaća takmičenja - istakao je Milićević.

Utakmice

Nisu odbojkaši Radnika igrali mnogo prijateljskih mečeva u toku tekućih priprema. Snage su odmjerili samo protiv Krke iz Novog Mesta.

- Ugostili smo ih u Bijeljini na početku našeg rada. Izgubili smo oba meča, svih osam setova. Nisu oni nešto bolji od nas, bili smo na početku priprema, sve smo skoro izgubili na razliku. Oni će sada nas ugostiti na svom međunarodnom turniru, vikend posle prve utakmice protiv Korone. Na tom turniru, pored domaćina Krke i nas, učestvovaće mađarski Kapošvar i Mursa iz Osijeka - rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana