Vladimir Kuvalja u posjeti Rusiji: Intenziviranje saradnje na polju sporta i omladine

G.S.
Vladimir Kuvalja u posjeti Rusiji: Intenziviranje saradnje na polju sporta i omladine

BANjALUKA - Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i prvi čovjek trke Beograd-Banjaluka Vladimir Kuvalja otputovao je u Rusiju gdje će se tokom petodnevnog boravka sastati sa ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, predsjednikom Olimpijskog komiteta Rusije te izaslanikom predsjednika Ruske Federacije i predstavnicima Ministarstvom inostranih poslova Ruske Federacije, kako bi intenzivirali saradnju Srpske i Rusije na polju sporta i omladine. Radi se o razmjeni sportskih stručnjaka kao i organizacijom kampova za sportiste i mlade.

Kuvalja je ranije predstavljao Republiku Srpsku na prošlogodišnjem Forumu sporta i već uspostavio saradnju koja je rezultirala uspostavljanjem saradnje nekoliko sportskih saveza, ali najvažnije je da će Republika Srpska moći slati svoje reprezentacije na sve međunarodne događaje koji se održavaju u Rusiji, kao i u još 14 zemalja.

- Naš cilj jeste promocija Republike Srpske i njeno postavljanje na svjetsku mapu sporta. Saradnja sa drugim zemljama i promocija kroz sport je jedan od zadataka ka konačnom cilju - poručio je Kuvalja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana