Vladimir Kuvalja: Raduje ulazak Novog Grada u našu priču

D.K.
Vladimir Kuvalja: Raduje ulazak Novog Grada u našu priču

NOVI GRAD - Novi Grad biće domaćin starta posljednje etape 17. izdanja međunarodne biciklističke trke „Beograd Banjaluka".

Etapa koja startuje iz grada na krajnjem sjeverozapadu Republike Srpske do Banjaluke, koji je prvi put na ruti trke, na programu je 22. aprila. U toku naredne sedmice biće ozvaničen ugovor između prvog čovjeka opštine Novi Grad Miroslava Drljače i direktora trke Vladimira Kuvalje, koji u razgovoru za "Glas Srpske" nije krio zadovoljstvo što je grad u kojem se Sana uliva u Unu ušao u ovu priču.

- Novi Grad je i zvanično postao 24 grad koji je dio naše najveće biciklističke trke i tome jako raduje i veoma smo zadovoljni što su čelni ljudi te opštine prepoznali važnost ovog događaja. Trka "Beograd-Banjaluka" ovako je obuhvatila konačni zapad, odnosno sjever Republike Sprske i postala je univerzalni događaj, koji pokazuje da nema granica. Gradovi prepoznaju mogućnost za svoju promociju i daju podršku razvoju biciklizma i sporta uopšte. Ostalo je još samo da se spustimo do Hercegovine dole i da trka slobodno može da promijeni naziv u trka kroz Srbiju i Republiku Srpsku - istakao je Kuvalja.

Najkvalitetnija biciklistička trka u Srpskoj i Srbiji i ove godine ima četiri etape. Prva se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća koja kreće iz Doboja do Prijedora na programu je 21. aprila, da bi u subotu dan kasnije, od Novog Grada preko Kostajnice, Dubice i Gradiške do najvećeg grada Srpske dobili odgovor na pitanje ko je najbolji u ovogodišnjem izdanju trke „Beograd Banjaluka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana