Vladimir Jovanović novi trener Igokee

M. Z.
Vladimir Jovanović novi trener Igokee

LAKTAŠI - Srpski trener Vladimir Jovanović zamijeniće Dragana Bajića i postaće novi trener košarkaša Igokee, potvrđeno je iz kluba.

- Na sastanku uprave kluba usvojena je ostavka trenera Dragana Bajića. Izražavamo zahvalnost za sve što je uradio za klub i uvijek će da bude dio naše porodice. Uprava Igokee donijela je odluku da za novog šefa stručnog štaba postavi Vladimira Jovanovića, a od novog trenera očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener i želimo mu sreću u radu.

Jovanović je prve trenerske korake napravio u mlađim selekcijama Crvene zvezde 2012. godine, a tokom tri sezone u prvom samostalnom poslu u FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cijele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina promovisao je nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba. Tokom 2019. godine izabran je za jednog od pomoćnika selektora reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova, a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mjestu je od decembra prošle godine. Jovanović u Laktaše dolazi poslije angažmana u Crvenoj zvezdi - stoji u saopštenju Igokee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana