Vladimir Ilić prezadovoljan poslije pobjede nad Slobodom: Krupa korak bliže tituli

Darko Pašagić
Vladimir Ilić prezadovoljan poslije pobjede nad Slobodom: Krupa korak bliže tituli

BANjALUKA - Poslije pobjede u derbiju 23. kola Prve lige Republike Srpske trener fudbalera Krupe Vladimir Ilić je naglasio da je napravljen veliki korak ka tituli, ali da do kraja ima još sedam kola i da još ništa nije odlučeno.

Krupa je u sjajnoj atmosferi na svom stadionu savladala najbližeg pratioca Slobodu iz Novog Grada sa 1:0, a gol odluke postigao je Emanulah Blažević na samom otvaranju utakmice, u drugom minutu. Gosti su u 32. minutu imali sjajnu priliku da dođu do izjednačenja, ali je šut Ljubomira Kovačevića sa bijele tačke završio preko gola.

- Ovo je definitivno bio derbi, veoma težak, prije svega psihološki za obje ekipe. Ova je utakmica puno nosila sa sobom, tako da možemo slobodno reći da smo negdje morali biti oprezni i mi i oni. Ovom pobjedom smo se približili prvom mjestu, ali je sve još otvoreno. Otvaranje meča pripalo je nama, što je generalno slučaj tokom cijele sezone, jer nam je ovo bio peti ili šesti pogodak u uvodnim minutima - naglasio je Ilić čiji su puleni i u prvom dijelu prvenstva bili bolji od Slobode, jer su slavili na “Mlakvama” 2:1.

Mladi stručnjak je istakao da se njegova ekipa u nastavku susreta svjesno povukla.

- Prepustili smo inicijativu protivniku i znali smo da ćemo doći u jednu ili dvije šanse iz polukontri. Tako se i desilo, ali nismo uspjeli dati gol iz tih šansi, ali ovo su opet tri velika boda za nas. Ovo je nama bila peta utakmica u 14 dana. Energetski i emotivno smo potrošeni i mogu samo da čestitam igračima na pobjedi, ali i na taktičkoj disciplini koja je bila fenomenalna u drugom poluvremenu - rekao je Ilić i dodao da su i Sloboda i Krupa ovom utakmicom uspjele podići fudbal Republike Srpske na još viši nivo.

Strateg Slobode Duško Vranešević je istakao da je derbi opravdao očekivanja.

- Iako smo izgubili, uživao sam, jer je pobijedio fudbal. Od korektnosti na tribinama, terenu, bila je muška utakmica, bilo je i tenzija, ali to je derbi. Krupa je zasluženo pobijedila. Bolje su ušli u utakmicu i uspjeli su stići do prednosti. Kasnije smo se popravili i bili smo bolji protivnik, posebno u drugom poluvremenu, gdje smo dominirali, imali smo neke svoje prilike, ali nismo postigli gol. Vjerujem da još ništa nije gotovo, jer ima još mnogo da se igra - rekao je Vranešević koji je pohvalio domaćina ne samo za organizaciju utakmice već i za postojeću infrastrukturu na kojima bi mi pozavidjeli i mnogi premijerligaši.

Naredno kolo

Fudbaleri Krupe u narednom kolu biće učesnici još jednog derbija jer će u subotu od 16.30 časova u etno-selu Stanišići biti gosti Zvijezde 09, koja za njima zaostaje pet bodova. U slučaju nove pobjede izabranici Vladimira Ilića iz trke za titulu izbacili bi još jednog konkurenta, a u slučaju poraza situacija na vrhu tabele bi se dodatno zakomplikovala. Sloboda će u narednom kolu u istom terminu na stadionu “Mlakve” ugostiti Tekstilac i sa nestrpljenjem iščekivati rezultat iz etno-sela Stanišići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana