Vladan Đurđević se brzo priključio priprema Borca: Turnir pravi ispit

Darko Dragičević
Vladan Đurđević se brzo priključio priprema Borca: Turnir pravi ispit

BANjALUKA – Nakon Evropskog prvenstva rukometni reprezentativci BiH iz redova banjalučkog Borca nisu imali odmor, već su se odmah priključili pripremama.

Jedan od igrača koji je nastupao na Evropskom prvenstvu Vladan Đurđević ističe da je nastup u Njemačkoj nešto što će posebno pamtiti u svojoj karijeri, uprkos porazima u grupnoj fazi.

- Sigurno nešto što će biti vječna uspomena. Sam ambijent, nastup na Evropskom prvenstvu posebno u prvom meču pred 15.000 navijača. O tome se mašta kada se počnete baviti sportom. Uživao sam maksimalno u svakom momentu na takmičenju, posebno mi je taj prvi meč bio poseban. Pune tribine i sjajan ambijent. Ipak, već na drugom meču sam se adaptirao na sve. Nijemci su to super organizovali zaista smo se osjećali posebno. Puno će mi značiti i biti motiv u nastavku karijere. Svakako da smo sad dobili želju da se opet plasiramo na završne turnire - istakao je Đurđević.

Odmah nakon završetka prvenstva rukometaši Borca su se priključili pripremama. Njihova ekipa će uskoro imati veoma jake pripremne utakmice na turniru u Beogradu.

Prvi rival u subotu biće Dinamo Pančevo, a u drugom polufinalnom meču sastaće se Metaloplastika i Partizan.

- Prvenstvo je iza nas, ostaće kao lijepa uspomena, a mi moramo da nastavimo da radimo kako bi u drugom dijelu ostvarili još bolje rezultate. Sigurno da će nam predstojeći dueli biti veoma značajni. Želimo da odigramo dobar meč protiv Dinama koji nas je na početku sezone pobijedio sa 16 razlike. Sad želimo da pokažemo da je taj rezultat posljedica samo naše neuigranosti i novog tima koji smo imali - dodao je krilni igrač.

Đurđević je u prvom dijelu sezone bio jedan od najboljih rukometaša Borca, ali ističe da uvijek može bolje.

- Bilo je dobrih partija tokom prvog dijela sezone, ali vjerujem da uvijek može bolje. Odradićemo kvalitetne pripreme i nadam se da ćemo u nastavku igrati kvalitetnije i imati bolje rezultate. Na kraju to je najbitnije da ekipa pobjeđuje i sve smo podredili tom cilju - dodao je odlični rukometaš.

Rivali

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo daće još 11 učesnika, a BiH i Srbija se nalaze u drugom šeširu, te ne mogu se međusobno sastati. Potencijalni rivali su selekcije Slovenije, Mađarske, Portugalije, Austrije, Islanda, Holandije, Španije, Crne Gore, Češke, Poljske i Sjeverne Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana