Vlada Australije: Nije data garancija Đokoviću o prihvatanju izuzeća

Tanjug
Vlada Australije: Nije data garancija Đokoviću o prihvatanju izuzeća

​Vlada Australije nije dala garancije najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću da će biti prihvaćeno medicinisko izuzeće za ulazak u Australiju bez vakcinacije protiv virusa korona, naveli su vladini advokati u podnesku, prenosi Rojters.

Đokovićev pravni tim saopštio je da je srpski igrač imao procjenu Ministarstva unutrašnjih poslova da ispunjava uslove za ulazak u zemlju bez karantina.

Međutim, vladin podnesak, objavljen kasno u nedjelju uveče po lokalnom vremenu, kaže da mejl ministarstva nije bio garancija "da će njegovo takozvano ''medicinsko izuzeće'' biti prihvaćeno" i da bi njegovi navodi mogli biti ispitani i provjereni po njegovom dolasku.

Vladin podnesak je takođe osporio Đokovićev zahtjev za medicinsko izuzeće od australijskih zahtjeva za vakcinaciju na osnovu toga što je sredinom decembra zaražen virusom korona.

"Nema sugestije da je podnosilac predstavke imao 'akutnu tešku medicinsku bolest' u decembru 2021. Sve što je rekao je da je bio pozitivan na kovid-19“, navodi se u vladinom podnesku.

Đoković se već peti dan nalazi u hotelu za migrante u Melburnu nakon što mu je Australija poništila vizu za boravak u zemlji zbog navodnog neispunjavanja uslova.

Večeras u ponoć po našem vremenu, sud u Australiji saslušaće Novaka Đokovića i tim ministarke unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, kada će biti poznato da li će najbolji teniser svijeta braniti titulu osvojenu prošle godine ili će morati da napusti zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana