Visoke ambicije RK Višegrad HED: Cilj liga BiH

D. D.
Visoke ambicije RK Višegrad HED: Cilj liga BiH

VIŠEGRAD - Rukometni klub Višegrad HED sa velikim ambicijama ušao je u novi šampionat Republike Srpske. Ekipa je pojačana na svim poljima, a želja je da bude osvojena titula šampiona.

U prva tri kola Višegrad je osvojio pet bodova, a trener Željko Jaćimović je dobio kvalitetna pojačanja. Klub je pred start sezone vratio Đorđu Rackovića, a dovedeni su Igor Mrvaljević, Dejan Bižić, Siniša Dragičević, Nikola Bečejac, dok je pred ovo kolo potpisao i Bojan Grujičić.

Trener Željko Jaćimović ističe da prava borba tek predstoji.

- Iskreno očekivao sam šest bodova, ali ni ovo nije loš učinak. Našem timu sigurno treba malo vremena da se uigra u potpunosti. Nakon toga ostvarili smo dvije pobjede i želimo da nastavimo u istom ritmu. Napravili smo kvalitetan tim, sve bolje izgledamo, a sigurno da je potrebno malo vremena da se novi momci uigraju i da sve bude onako kako mi želimo - istakao je Jaćimović. Višegrad nije krio ambicije pred start šampionata.

- Naš cilj je da osvojimo titulu šampiona Republike Srpske i plasiramo se u prvenstvo BiH. To ne krijemo i zbog toga smo imali jake provjere tokom pripremnog perioda da bismo se što bolje spremili za ova iskušenja. Mi želimo da se plasiramo samo ako budemo prvi ne bismo prihvatili pozivnicu za elitni rang. Mislim da savez i ljudi iz rukometa moraju da riješe ovu situaciju i da šampioni moraju da pređu u viši rang, jer je to svrha takmičenja - dodao je Jaćimović.

Trener Višegrada ističe da su već uvodna kola pokazala ko će biti rivali u ostvarenju ciljeva.

- Definitivno Mladost i Kozara iz Kozarske Dubice. Mladost je sačuvala tim iz prošle sezone, uigrani su i mislim da će odluka o jesenjem prvaku pasti nakon našeg međusobnog duela. Takođe tu je i Kozara iz Kozarske Dubice, koja je veoma neugodan rival. Uvijek su tu pri vrhu i mogu svakog da iznenade - dodao je ovaj stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana