Višković: TV turnir šampiona doprinosi promociji Srpske

SRNA
Višković: TV turnir šampiona doprinosi promociji Srpske

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je večeras u Doboju 54. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2023" i istakao da je ovo veliki sportski dan za ovaj grad i Srpsku.

Višković je u obraćanju istakao da ova sportska manifestacija značajno doprinosi promociji Republike Srpske i najavio da će već iduće godine Doboj dobiti novu sportsku dvoranu.

On je zahvalio rukometnim majstorima koji su se odazvali ovogodišnjem turniru kako bi promovisali najbolje vrijednosti tog sporta u regionu.

Višković je zaželimo učesnicima da se osjećaju dobro u Republici Srpskoj, koja je dobar domaćin i zna da ugosti, te poručio da pobijedi najbolji.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira Danijel Šarić naveo je da je ovogodišnje izdanje ove sportske manifestacije uspjelo da okupi značajne ekipe sa svjetske rukometne scene, kao i da se uspjelo u tome da se brend TV turnira šampiona vrati na zlatne staze i sportski događaj regiona.

Šarić je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je kao generalni pokrovitelj dao jednu novu energiju ovom turniru, uz nesebičnu podršku gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića i drugih sponzora.

Gradonačelnik Doboja Boris Jeriić naglasio je da ovaj turnir, koji ima punu podršku republičkih institucija, čini da se tokom njegovog trajanja svi u Srpskoj osjećaju Dobojlijama i da bude regionalna sportska manifestacija i van granica Evrope.

Na otvaranju rukometne smotre, u kulturnom dijelu programa, nastupili su članova dobojske plesne grupe "Stejdž" Doris Đurđević i Boris Cvjetković, koji su se plasirali na Svjetsko prvenstvo u plesu koje će krajem oktobra biti održano u Portugaliji.

Sportskoj manifestaciji prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Na turniru, koji će trajati do petka, 18. avgusta, učestvovaće osam vrhunskih ekipa, a titulu osvojenu prošle godine brani egipatski "El Ahli".

Prvi takmičarski dio počinje večeras susretom ekipa domaćina "Sloge" i "Monpeljea".

Turniru je prethodila "Parada sporta" tokom koje su članovi lokalnih sportskih klubova prodefilovali gradom.

U grupi A igraće "Monpelje" iz Francuske, "El Ahli" iz Egipta, "Pelister" iz Sjeverne Makedonije i domaćin "Sloga" iz Doboja, dok će u grupi B biti "Barselona" iz Španije, "Zagreb" iz Hrvatske, "Celje" iz Slovenije i "Vojvodina" iz Srbije.

Drugog takmičarskog dana sastaće se "Barselona" i "Vojvodina", "El Ahli" i "Pelister", te "Zagreb" i "Celje".

U srijedu, 16. avgusta, trećeg takmičarskog dana, igraju "Sloga" i "Pelister", "Barselona" i "Zagreb", "Vojvodina" i "Celje" i "Monpelje" i "El Ahli".

Četvrtog dana igraju "El Ahli" i "Sloga", "Zagreb" i "Vojvodina", "Monpelje" i "Pelister" i "Celje" i "Barselona".

Finale je predviđeno za petak, 18. avgust, od 20.15 časova, a prethodno će biti odigrane utakmice za plasman od trećeg do sedmog mjesta.

Sportsku manifestaciju pratiće i stručni seminar za trenere, promocija knjige "Rukometni div" autora Zdenka Antovića, te muzički koncerti u Parku narodnih heroja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana