Višegrad kompletira tim

Darko Dragičević
Višegrad kompletira tim

VIŠEGRAD - U rukometnom klubu Višegrad, novom članu prvenstva BiH već uveliko traju pripreme za novu sezonu.

Trener Željko Jaćimović može da računa na petoricu novih igrača, a traže se još dva kvalitetna pojačanja čime bi se ekipa kompletirala za novu veoma izazovnu sezonu.

Višegrad je zadržao okosnicu ekipe iz prošle sezone koja je osvojila titulu šampiona Republike Srpske. Pored njih su dovedeni još veoma talentovani Filip Stojanović (lijevo krilo), Mario Ćulum (lijevi bek) te Veljko Kuburović (desni bek). Zatim su još dovedeni golman Dario Maslić i krilo Darko Popović. Maslić je najviše branio za Voždovac, a zatim je bio i u Slovačkoj u ekipi Zahoraci. Popović je igrao za Proleter iz Zrenjanina.

- Uspjeli smo u svojoj namjeri da zadržimo igrače koji su prošle sezone donijeli titulu šampiona u Republici Srpskoj. Sad smo doveli još pet igrača koji su željni dokazivanja i od kojih očekujemo da napreduju u novoj sezoni te da daju veliki doprinos našim igrama. Nismo još kompletirali ekipu, tražimo još jedno ili dva kvalitetna pojačanja, jer znamo šta nas očekuje u višem rangu. Radimo veoma kvalitetno već 10 dana tako da sam zadovoljan ovim uvodnim dijelom priprema. Najbitnije je da su momci vrijedni i da ispunjavaju svoje obaveze - istakao je trener Jaćimović.

Najveći problem za ekipu jeste pronalazak adekvatnih rivala za prijateljske utakmice. U klubu su za sada dogovorili meč protiv Kolubare 31. jula, a ubrzo će biti definitivno potvrđeni i ostali rivali.

- Želimo da kroz ove kontrolne utakmice uigramo ekipu i dodatno se spremimo za iskušenja koja nam slijede. Višegrad je novajlija u prvenstvu BiH, tako da su nam potrebni što kvalitetniji rivali kako bismo se spremili za taj intenzitet koji donosi elitni rang. Vjerujem da ćemo uz dobar rad i kvalitetne pripreme biti u mogućnosti da se nosimo sa najkvalitetnijim ekipama u BiH i da ćemo i u tom takmičenju imati šta da pokažemo - poručio je Jaćimović.

Premijera

Premijerni meč u prvenstvu BiH Višegrad će odigrati pred svojim navijačima 14. septembra. Ekipa će u prvom kolu ugostiti jednog od kandidat za visok plasman ekipu Slobode iz Tuzle tako da će to da im bude veliki test mogućnosti odmah na startu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana