Vinko Marinović, trener „Borca“: Odnos prema igri mora da bude bolji

Dejan Kondić
Vinko Marinović, trener „Borca“: Odnos prema igri mora da bude bolji

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac zvanično je predstavio novog trenera Vinka Marinovića. Iskusni stručnjak vratio se u Platonovu ulicu nakon sedam i po godina i pokušaće sa svojim stručnim štabom da vrati “crveno-plave” na pobjednički kolosijek, odnosno u vrh tabele.

Marinović nema mnogo vremena da se upoznaje sa ekipom, jer već sutra (16.30) ga očekuje debi u derbiju kola, protiv Zrinjskog u Novom Gradu. U prvom obraćanju po povratku u klub, odakle je kao igrač krenuo da pravi bogatu karijeru, istakao je da je spreman da se uhvati u koštac sa problemima.

- Velika mi je čast što sam ponovo dobio priliku da vodim Borac u kojem sam stekao afirmaciju i kao igrač i kao trener. Tih šest godina ukupno koliko sam proveo ovdje stvorilo je od mene igrača i čovjeka. Hvala upravi na ukazanom povjerenju, a sada ja treba da ga opravdam. Nemamo puno vremena, ispred nas je meč protiv ozbiljne ekipe, koja je prošle sezone napravila sjajan rezultat. Bili su odlični i u Evropi, zaista dobro igraju. Sigurno je da su oni pod utiskom od eliminacije iz Evrope, možda i to može biti naša prednost. Što se nas tiče, moramo popraviti odnos prema igri, biti prava ekipa. Ako toga nema, sve pada u vodu. Pokušao sam neke svoje ideje u ovo malo vremena prenijeti igračima, vidjećemo kako će to izgledati na samoj utakmici - rekao je Marinović.

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković nije krio zadovoljstvo što je Marinović konačno preuzeo kormilo. On je bio opcija i prije dolaska Nenada Lalatovića i sada su se konačno kockice sklopile za saradnju.

- Želim prvo da zahvalim prethodnom treneru na svemu što je uradio za Borac, koji spletom okolnosti nije napravio i bolji rezultat. Želim njemu i ljudima iz njegovog stručnog štaba puno sreće u narednom periodu. Što se Marinovića tiče, on je neko ko je dokazan u Republici Srpskoj i BiH, poznaje ligu, naš igrački kadar i zato smo se odlučili za njega. Ambicije ostaju iste, borba za trofeje - poručio je Zeljković.

Borčev potpredsjednik dotakao se i radova na stadionu, potvrdio je da idu svojom dinamikom, dodavši da su čak i ubrzani.

- Očekujemo da ćemo se u toku septembra napokon vratiti u Banjaluku - zaključio je Zeljković.

Kazne igračima

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković dotakao se i spekulacija o kaznama igračima, kojima su odlukom uprave primanja smanjena za 30 odsto.

- Smatramo da ne može jedan čovjek biti kriv za sve, svi u klubu snosimo određenu odgovornost. Već vidim po medijima kako se neki sindikati bave ovim i jedva su dočekali da se oglase i počeli da pametuju. Znamo da ne možemo kazniti igrače bez njihove saglasnosti. Oni imaju svoja prava, ali i odgovornost. Smatram da je moralno da to prihvate, jer moraju snositi određene konsekvence, kao što i za pobjede imaju bonuse - rekao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana