Vinko Marinović pred derbi protiv Tuzla sitija: Moramo da budemo mnogo efikasniji

G.S.
Vinko Marinović pred derbi protiv Tuzla sitija: Moramo da budemo mnogo efikasniji

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u premijernom susretu 11. kola Premijer lige BiH u subotu od 16 časova u Srebreniku gostuju kod lidera Tuzla sitija, a šef stručnog štaba Vinko Marinović očekuje veoma tešku utakmicu i nada se pozitivnom rezultatu.

Ekipa iz Siminog Hana ovaj susret dočekuje poslije poraza u odgođenoj utakmici trećeg kola protiv Igmana (2:3), dok su Banjalučani u prošloj rundi kao domaćini u Novom Gradu igrali bez golova protiv Veleža. Kormilara Banjalučana brine neefikasnost njegove ekipe, koja je u dosadašnjih deset susreta postigla samo devet golova, dok su fudbaleri Tuzla sitija na devet utakmica mreže rivala zatresli čak 23 puta.

- Ako želimo da na reprezentativnu pauzu odemo sa pozitivnim rezultatom naši strijelci u ovoj utakmici moraju da budu raspoloženi, jer igramo protiv ekipe koja je postigla najviše golova. U posljednja dva susreta imali smo čak osam veoma izglednih prilika, a nismo postigli nijedan pogodak. Zato očekujem da se navalni red konačno probudi i počne da postiže golove - nastavio je Marinović koji neće moći da računa na povrijeđene Milana Spremu i Dinu Ćorića.

U ostalim susretima sastaju se, nedjelja: Leotar - Sloboda (16), Zrinjski - Igman (17), Željezničar - Sloga (19), Široki B. - Posušje (19.05), ponedjeljak: Velež - Sarajevo (16).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana