Vesprem zbog bolesti igrača ne dolazi na turnir u Doboj

D.D.
Vesprem zbog bolesti igrača ne dolazi na turnir u Doboj

VESPREM  - Rukometni klub Vesprem nažalost neće učestvovati na 55. Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona u Doboju. Mađarski tim je zbog bolesti većeg broja igrača uz izvinjenje otkazao učešće na ovom takmičenju.

Naime, mađarski tim je tokom vikenda učestvovao na turniru u Haleu u Njemačkoj. Iako su osvojili prvo mjesto pobjedom protiv Fihsea, nekoliko igrača se požalilo na bolove. Njima je prva dijagnoza bila trovanje hranom ili virusna infekcija.

U Njemačkoj se nakon turnira broj na probleme požalilo osam članova tima a taj broj je hjuče porastao pa su neki morali na bolničko liječenje. Situaciju je dodatno zakomplikovao problem na povratku zbog čega je ekipa došla u Vesprem sa danom  zakašnjenja.

S obzirom na to da su potrebne dalje pretrage kako bi se utvrdili uzroci bolesti, a ljekari su preporučili odmor, uprava i stručni štab odlučili su da nemaju drugi izbor nego da otkažu turnir u Doboju.

-Veoma nam je žao što ne možemo učestvovati na turniru u Doboju i izvinjavamo se organizatorima zbog otkazivanja. Zdravlje ekipe je najvažnije, a na kraju, ali ne i najmanje važno, zbog moguće infekcije virusom, moramo imati na umu i zdravlje ostalih ekipa učesnica – izjavio je generalni direktor kluba Čaba Barta, a prenosi zvanični sajt kluba.

Očekuje se i zvanično saopštenje organizatora turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana