Verbalni sukob Stanojevića i Simovića zbog sporne situacije na Banovom brdu

GS
Foto: Agencije

Ni dan poslije burne utakmice Čukaričkog i Partizana nisu splasnule tenzije između dva beogradska brda – Topčiderskog i Banovog.


Sjenka odlaska Saše Ilića sa klupe Čukaričkog, poslije remija sa Partizanom, sabila je ostale događaje u drugi plan. A, "Sport klub" piše da je više nego burno bilo ispred sudijske svlačionice po okočanju zanimljivog duela na Banovom brdu (0:0).

Nepunih pet minuta poslije meča u epicentru dešavanja našli su se trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević i glavni sudija meča Novak Simović.

Šef struke Partizana tražio je od sudije objašnjenje zbog čega nije pokazao crveni karton Bojanu Kovačeviću, poslije prekšaja nad Rikardom u 11. minutu utakmice. Navodno, a svjedoci sa lica mjesta to jasno i potvrđuju, Simović je objasnio da po novim pravilima prekršaj na više od 40 metara od gola ne može da se definiše kao izgledna prilika za postizanje gola, automatski ni dovoljno jasan signal za crveni karton.

Rasprava nije kratko trajala, uz Stanojevića je bio i Branislav Vukašinović, trener u stručnom štabu Partizana.

Arbitar iz Lovćenca, u nastavku razgovora, pojasnio je da nije imao nikakav signal iz VAR sobe, od sudija Marka Ivkovića i Gorana Beljina, automatski ni razloga da preispituje sopstvenu odluku. Poslije svega, Simović je više puta potvrdio uvjerenje o dobro donesenoj odluci u spornom događaju i da šef struke Partizana ima pravo da tumači situaciju kako hoće, iznoseći stav sa "trenerske, ali ne i sudijske strane".

Slučaj nije prijavljen od službenih lica, pa neće biti ni predmet disciplinskog organa Fudbalskog saveza Srbije. Sve se dešavalo na prostoru ispred sudijske svlačionice stadiona Čukaričkog.

Duel na Banovom brdu sudio je Simović, uz asistenciju Nikole Đorovića i Miloša Simovića. Poslovi četvrtog arbitra bili su povjereni Milanu Stefanoviću, delegat je bio Beograđanin Miroslav Stojanović. Treće poluvrijeme susreta između Čukaričkog i Partizana i dalje traje…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana