Veliko pojačanje - Bivši igrač Partizana stigao u Bijeljinu

D. D.
Veliko pojačanje - Bivši igrač Partizana stigao u Bijeljinu

BIJELjINA - Veliko pojačanje stiže u Bijeljinu. Bivši košarkaš Partizana Branislav Đekić potpisao je za Budućnost.

Đekić u Bijeljinu dolazi iz “Euro Nikel”, makedonskog prvoligaša iz Kavadaraca. Visok je 208 cm i “Budućnost” će pojačati na poziciji krilnog centra.

Tokom svoje karijere igrao je za brojne klubove u regiji. Ponikao je u klubu “Ćuprija”, odakle prelazi u FMP iz Železnika, s kojim je osvojio dvije juniorske Eurolige.

Potom prelazi u Partizan gdje je osvojio nekoliko domaćih trofeja i učestvovao na final foru Evrolige u Parizu. Bio je na pozajmici u Mega Vizuri, a potom odlazi u Sjevernu Makedoniju, gdje je igrao za Strumicu i “Kumanovo”.

Đekić je iskusio i slovenačku ligu igrajući za Zlatibor, a potom igra za OKK Beograd. Nakon toga, ponovo se vraća u Sjevernu Makedoniju, u klub Feni Industri. Kratko igrao za Rogašku, potom Kumanovo, a sezonu 2019/2020 provodi u sarajevskim Sparsima, s kojima je osvojio Kup BiH. Posljednje dvije godine proveo je u Sjevernoj Makedoniji, igrajući prvo za “Kumanovo”, a potom i za Euro Nikel iz Kavadaraca.

Branislav je prošao sve omladinske selekcije Srbije, a sa reprezentacijom do 16 godina osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2006. godine, te zlatnu 2007, dok je sa reprezentacijom do 18 godina osvojio bio također na najvišem postolju na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana