Veliki uspjeh Biciklističkog saveza Srpske: Vraćene sve nadležnosti na nivou BiH

Dejan Kondić
Veliki uspjeh Biciklističkog saveza Srpske: Vraćene sve nadležnosti na nivou BiH

SARAJEVO - Na današnjoj Skupštini Biciklističkog saveza BiH, održanoj u Sarajevu, savezi Republike Srpske i FBiH sporazumno su podijelili nadležnosti na dva jednaka dijela i sa potpuno jednakim pravima kako za Republiku Srpsku tako i za Federaciju.

Kancelarija BS BiH ostaje u Banjaluci a funkciju generalnog sekretara će obavljati prvi čovjek biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja dok je za predsjednika skupštine izabran Goran Guska.

- Bio sam svjestan da će ovo biti dug i težak proces, ali sam se vodio sa tim da, nisam gledao kakva me sila napada već kakvu svetinju branimo, a to su Republika Srpska i srpski narod. Pokušaji pojedinaca iz Federacije da obezvrijede ulogu Republike Srpske u sportu BiH dovela nas je upravo do ovih odluka. Ponosan sam što smo nakon dugih 18 mjeseci uspjeli da se izborimo da Republika Srpska bude ravnopravna sa Federacijom i ovom prilikom se želim zahvaliti svojim saradnicima, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu za sport za podršku ali onim predstavnicima klubova iz Federacije BiH na čelu sa Tonijem Zorićem koji su postupili u skladu sa zakonom o sportu na nivou BiH zajedno sa nama formirali savez na nivou BiH. Vodeći se politikom predsjednika Republike Srpske, biciklistički savez Republike Srpske uvijek će pružati ruku prijateljstva poštujući zakone i prava svih naroda u BiH - rekao je Kuvalja.

Definitivno će u istoriju sporta Republike Srpske ući 12. jun, jer tog dana su predstavnici BS Republike Srpske u BS BiH, koje su predvodili Vladimir Kuvalja, Željko Lukić i Goran Guska donijeli odluku o preuzimanju rada BS BiH. Povučeni su tada potezi koji su imali ustavno i zakonsko uporište na nivou BIH, a u namjeri da zaštiti interese Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana