Veliki preokret u Madridu: Luka Modrić nije zadovoljan ponudom Reala i mogao bi otići iz kluba

GS
Foto: Agencije

Hrvatskom veznjaku Luki Modriću na ljeto ističe ugovor s Real Madridom, a iako se gotovo sigurno očekivalo da će produži ugovor s Kraljevskim klubom, španski mediji pišu da bi ovaj sjajni vezni igrač mogao otići iz tima.

Poznati italijanski novinar Gianluca di Marzio javlja da se Modriću nije svidjela posljednja ponuda Kraljevskog kluba, a posebno nakon što je naljeto pristao na smanjenje plate od 10 posto zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Navodi se dalje da Modrić neće napraviti novi ustupak Real Madridu i da će tražiti onoliko novca koliko on smatra da vrijedi, bez obzira što je trenutno u 37. godini života.

Real Madrid, navodi se, Modriću ponudio još manju platu od one koju trenutno ima, a hrvatski veznjak i njegovi predstavnici žele vratiti prvobitnu platu (prije smanjenja od 10 posto).

Dodaje se da Modrić trenutno zarađuje 11,2 miliona evra godišnje u Realu na godišnjem nivou i, u najgorem slučaju, nema namjeru da ide ispod ove sume, prenosi Klix.ba.

Modrića s Realom do kraja sezone očekuje borba za titulu prvaka Španije gdje će izvjesno osvojiti ovaj trofej, a pored toga večeras će protiv Čelzija braniti prednost od 3:1 iz prvog meča u borbi za polufinale Lige prvaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana